Zobacz pełną wersję : Drobne Mody Civic D14A4
Witam trochę poczytałem forum i zauważyłem że kilka modów w moim silniku można przeprowadzić często pojawia sie temat zmiany przepustnicy z pionowej na poziomą, do tego kolektor ssący, wydechowy na 4-2-1 + dolot z jakiej seri najlepiej dopasować cały komplet by wszystko pasowało bez przeróbek czy innych kombinacji alpejskich :)
Jestem tu od niedawna więc bez spin :)
Pozdrawiam :)
Szczerze? Nie modził bym za chiny D14. Nie jest to opłacalny interes. Lepiej kasę odkładać i jakąś d16 przynajmniej wsadzić.
Dzięki za opinię . jednak chciałbym spróbować coś pokombinować , póki co ta jednostka mi odpowiada i zawsze chciałoby się coś zrobić :) jeżeli masz jakies info to podrzuć cos na temat tych rzeczy co wymienilem. Z góry dzieki
Możesz zrobić to co sobie umyśliłeś ale szczegółów o D14 nie znam. Pogrzeb na forum w dziale ej/ek tam powinieneś znaleźć konkrety.
był kiedyś wątek/post, w którym gość modyfikował D14 i dzielił się spostrzeżeniami. "Wymieniłem to a tamto, poprawiła się góra, od dołu jednak gorzej ciągnie, zmieniłem więc co innego itd.". Nie potrafię drugi raz znaleźć tego wątku/postu.
bartek_levis
19-01-15, 14:34
kolektor śmiało zakładaj będzie lepszy dół z dolotem cai będzie, i większym wydechem może ze 100 KM wyciśniesz więcej to już poważne pieniądze musisz wsadzić i wystroić
był kiedyś wątek/post, w którym gość modyfikował D14 i dzielił się spostrzeżeniami. "Wymieniłem to a tamto, poprawiła się góra, od dołu jednak gorzej ciągnie, zmieniłem więc co innego itd.". Nie potrafię drugi raz znaleźć tego wątku/postu.
Pewnie chodzi Ci o wątek w dziale 6gen żółte ej9 Piotra [emoji4]
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?15180-modyfikacje-silnika-d14a3
Dzięki wszystkim za pomoc :)
Pierwsze co to wsadz kolektor od z6 bo to ok 100zl i wsadz skrzynie hybrydowa z fd 4.4 i 3, 4 z crxa wiecej nie ruszaj bo nie ma sensu :) lepiej zbieraj na swapa lub jak chcesz modzic to cos co wykorzystasz jak bedziesz robil swap :)
Pierwsze co to wsadz kolektor od z6 bo to ok 100zl i wsadz skrzynie hybrydowa z fd 4.4 i 3, 4 z crxa wiecej nie ruszaj bo nie ma sensu :) lepiej zbieraj na swapa lub jak chcesz modzic to cos co wykorzystasz jak bedziesz robil swap :)
Przecież od Z6 bez strojenia jest bez sensu, lepszy jest b7 ale potem go nie wykorzysta. Skrzynia owszem nawet samo FD 4.4 daje kopa przy 1.4 a jak już złoży całą na nowych łożyskach to zostanie na potem do D16 i na tym byłby koniec jeśli o sens modzenia 1.4