PDA

Zobacz pełną wersję : zderzak i podświetlenie

KrisHonda
18-01-15, 16:58
Siemka
Mam Haniulke Coupe z 1998 . Jak w niej zdjąć zderzak? wiem że są na górze te zatrzaski,coś jeszcze jest? I mam pytanie dotyczące podświetlenia zegarów, bo czytam na forum jak zmienić ale nie czaje ;). Jakby ktoś mógł jakoś to zoobrazować ;). Chciałem założyć diody.

CCFight
18-01-15, 22:35
Wejdź sobie pod autko bo z tego co kojarze od dołu powinny być śruby które mocują zderzak do pasa przedniego :) I tak ogólnie to wystarczy popatrzeć dobrze tu i tam :D

Genax
19-01-15, 12:45
Czego nie czaisz w podświetleniu? :) skoro chcesz ładować tam diody to najwyraźniej nie przeczytałeś nawet 1 strony, a każdy tam odradza diody bo świecą punktowo i będzie wyglądać nie powiem jak. Poszukaj kogoś kto ogarnia temat podstawowy w elektryce bo ty raczej sam tego nie zrobisz i zamieść sobie np. listy ledowe pod zegary. Ja tak u siebie miałem w coupe i było git. Jeśli nie chcesz się bawić to po prostu wymień żarówki w oprawkach. Co do zderzaka to masz spinki pod maską i po 1 śrubie łączącej zderzak z nadkolem po prawej jak i lewej stronie. Po odkręceniu ich i spinek pod maską po prostu ściągasz zderzak. :p