Zobacz pełną wersję : EG6 Seria czy przeróbka?
Witam.
Jestem dumnym posiadaczem EG6 którego buda już niestety potrzebuje kuracji odmładzającej. Są 2 pomysły na reanimację. Pierwszy z nich to powrót auta do całkowitej serii zgodnej z numerem VIN dosłownie do auta salonowego. Druga koncepcja to kompletna przebudowa auta w stylu JDM. Chodzi mi głównie o takie modyfikacje jak dołożenie turbo, gwint, poliuretany, malowanie komory, modyfikacja wiązek i przewodów hydraulicznych oraz z zewnątrz usunięcie szybra, listew, bocznych kierunków, denji itp. Chciałbym zapytac o opinię forumowiczów co wg. Was będzie miało lepsze wzięcie przy ewentualnej odsprzedaży. :confused:
kazik2_h9w3
17-01-15, 21:45
Moim zdaniem najbardziej poszukiwane są seryjne egzemplarze
Chyba to nie tylko moje zdanie ale uważam że kasy włożonej w auto nie da rady odzyskać jeśli mówimy o swapach itp.
Druga koncepcja to kompletna przebudowa auta w stylu JDM.
Po tym zdaniu stwierdzam abyś tego nie robił lepiej :)
Rob zdrowa serie , moze za jakis czas znowu bede szukać :D
Faktycznie to zdanie brzmi fatalnie. Mimo dobrych zamysłów. ;)
Rob jak z fabryki wyszło. Może ewentualnie jakiś dobry zawias dla przyjemności z jazdy i felga dla wyglądu. Takim autem poklasku na forum nie znajdziesz ale po kilku latach jazdy właśnie OEM eg9 mogę ci powiedzieć że rzadziej trafisz zadbany oryginał niż "jdm as fuck" więc będziesz jeszcze "rare" :)
Składaj OEM ze wszytkim co było w EG6, felgi, wnętrze itd. Bardzo trudno o zadbane oryginalne egzeplarze tych aut.
tez jestem za tym aby honda zostala hondą mysle ze najlepszy wizulny tiun to ladna felga i delikatna gleba a reszte doprowadzic do stanu perfect
Składaj OEM ze wszytkim co było w EG6, felgi, wnętrze itd. Bardzo trudno o zadbane oryginalne egzeplarze tych aut.
I nie inaczej! :)
Zdrowe, oryginalne EG6 to już rarytas od kilku lat.
Grzybohun94
24-01-15, 18:31
Drogi Autorze, niemodzonie, niedłubane, zachowane w oryginale EG6 jest po prostu unikatem. Jeśli masz możliwość zadbania o swoją tak aby nadawała się na przysłowiowe "żółte blachy" to rób wszystko na OEM, albo na OEM+ w postaci akcesoryjnych halogenów czy kierownicy sportowej z katalogu Honda Access, nawet dorzucić rarytasy JDM w postaci unikalnego wyposażenia (głupie lusterka składane i podgrzewane, klimatronik, oem owiewki, tego typu rzeczy).
Delikatne zmiany w postaci tylnych lamp OEM USDM czy lepszych amortyzatorów na sprężynach -30 też powinno być ok. Ale felgi powinny być od tej wersji VTI, broń Boże wiatraki :D
Zakładaj temat, jeśli faktycznie doprowadzisz auto do oryginału to będzie się cieszył dużym zainteresowaniem na forum ;)
Drogi Autorze, niemodzonie, niedłubane, zachowane w oryginale EG6 jest po prostu unikatem.
nie jest unikatem tylko nikt teg nie sprowadza bo nie ma popytu na takie auta za które trzeba odpowiednio zapłcici wiec wszyscy którzy tu wypisuja bzdury niech sie raz jeszcze zastanawią
A skąd możesz eg6 tak setkami sprowadzać?
Grzybohun94
26-01-15, 12:06
Reaktorze to sprowadzaj i sprzedawaj :D jeśli autor może to niech zostawi w oryginalw, bo niemodzonego EG6 widzialem moze 3-4 sztuki przez ostatnie 2 lata na otomotach i innych tablicach...
Reaktorze to sprowadzaj i sprzedawaj .
umiesz chłopie czytać ?
nikt teg nie sprowadza bo nie ma popytu na takie auta
co wg. Was będzie miało lepsze wzięcie przy ewentualnej odsprzedaży. :confused:
Takim autem poklasku na forum nie znajdziesz
Tu się zdziwisz , coraz większe grono przekonuję się do tego że auta lepiej wygląda z OEM partsami niż z chińską felgą i mega glebą
Auto zostaw w serii i dokładaj tylko akcesoria