Zobacz pełną wersję : Naprawa lakieru
Witam. Wczorajszej nocy pies obdrapał mi mocno przód mojego Ufo. Rysy są naprawdę głębokie. Znacie może jakiś poważniejszy zakład zajmujący się detalingiem aut. Mam nadzieje że da rade to zamaskować jakoś profesjonalną porządną polerką. Z góry dzięki za podpowiedzi.
przejedz paznokciem po lakierze, jesli poczujesz "przeskok" to najprawdopodobniej rysa za gleboka i nic z tym nie zrobisz - wszystko rozchodzi sie czy masz tylko porysowany bezbarwny czy piesek sie przebil dalej :D
MasterShine
15-01-15, 15:02
dokładnie jeśli rysy czuć pod paznokciem to tylko malowanie pozostało, można spolerować i wtedy krawędzie rysy nie będą miały ostrej krawędzi i stają się mniej widoczne.
mozna zaprawic, zmatowac, wypolerowac _> z bliska bedzie cos widac z daleka nie
inaczej tylko lakierowanie
Jeśli bazy nie ruszyło to zaprawka bezbarwna, szlifowanie bloczkiem, polerka i jak nowe :]
MasterShine
17-01-15, 22:20
wszyscy coś radzą tylko autor nie :P
W sumke racja master xd wygooglowalem w Lodzi firme zajmujaca sie auto detalingiem. SNB Lodz. W tym tygodniu mam podjechac na ogledziny. Mial moze z nimi ktos do czynienia??
MasterShine
21-01-15, 23:08
polecam Ci SNB jedynie ceny u Seby moga być wysokie, możesz jeszcze erbe detailing sprawdzić obie firmy polecam :)
SNB można by powiedzieć znam od środka bo pracowałem/uje dla nich jak jest robota, nie wiem czy obecnie będzie się chciało im bawić bo w sezonie raczej na same zaprawki to nie brali, chyba że zostawisz na pełną korektę to wtedy zrobią. Na pewno auto będziesz musiał zostawić na pare h. Jeżeli nie jest to sprawa mega pilna zapraszam na PW, wrazie potrzeby mam zaufanego lakiernika co mógłby ewentualnie umalować pod odcięcie fachowo jeżeli rysa okazała by się za poważna na wypełnianie i polerowanie.