Zobacz pełną wersję : Vtec a LPG - jak to jest tak na prawdę ?
Witam,
Jak to jest z LPG w Vtecach. Przejrzałem forum, i jedni piszą że be, że nie Vtec i gaz to kiepska kombinacja, inni natomiast twierdzą że jeżdżą i nic złego się nie dzieje po warunkiem że wstawisz sekwencje... Zastanawiam się właśnie nad zakupem Civica z 95r. z którymś z tych silników D16Z6, D16Z9.
Pozdrawiam
IMHO szkoda gazować vtec-a. Teoretycznie sam vtec jest po to (m. in. ;) ), aby było ekonomicznie.
wyczytales na forum, takie informacje... super, doszedles do jakiegos wniosku? po co kolejny temat o tym samym...!!
podejzewam ze nic sie nie zmienilo... i stworzyles kolejny temat w ktorym beda rozne wypowiedzi.
I nic ci one nie pomoga, rob co chesz, nikt ci nie powie ze na 100% rozwalisz silnik jak i nikt nie powie ze na 100% bedziesz jezdzil dlugo bez zadnych awarii.
dobrze qba1983 gadasz na moje gazowanie hani to profanacja a juz gazowanie Vteca to powinno byc karane kastracja :),jak chcesz miec Vteca i ekonomie to kup D16z5 i juz
A jeśli pytanie nie dotyczy oszczędzania i ekonomi eksploatacji , tylko aspektów technicznych ? Nie posiadam wiedzy na tematy związane z pracą vtec z lpg, a sam chętnie sie dowiem jaka to jest różnica w porównaniu z silnikami nie vtec.
Pozdrawiam
Jeżdżąc na gazie nie ma znaczenia czy masz vtec'a czy nie- tu chodzi raczej o fakt zakładania gazu do silników Hondy, głównie z vtec- w myśl zasady- masz vteca po to aby *******.... a nie oszczędzać.
Moje zdanie jest takie- szukasz ekonomii- bierz z gazem, i nie patrz na innych, bo oni za ciebie nie zapłacą na stacji paliw.
Masz kasę- jeździj na benzynie. A w ogóle to tematów było mnóstwo o gazie, poszukaj.