Dawid0688
01-01-15, 22:44
Witam mam dziwny problem. Wymieniłem maglownice w EJ2.Nowe końcówki drążków i drążki. Problem polega na tym ze miałem 2 maglownice i w jednej drążki (całe) miały tą samą długość a w drugiej która była zdjęta z auta były różne długości. Zbieżność(w ej z różnymi długościami) była robiona pół roku temu ale i tak miałem deczko przekręconą kierownicę myślałem ze przez luz na maglownicy. Idąc tropem krzywej kierownicy ustawiłem drążki na te same długości.Kierownica prosto koła prosto z delikatna rozbieżnością i lipa w jedna stronę mam 2 obroty a w drugą 1,75 obrotu.Szukałem czy drążki musza być równe czy nie ale nie mogę się doszukać. Ponoć niektóre auta mają podana długość jednego drążka a zbieżność reguluje się drugim tak wyczytałem. Drugie zapytanie to czy blokada kierownicy powinna ją blokować na prosto? bo tak gdzieś na jakimś forum Hondy czytałem odnośnie wymiany maglownicy. Miałem 3 Hondy i w żadnej kiera nie blokowała się w pozycji na prosto zawsze była lekko przekrzywiona. Z góry dzięki za jakieś podpowiedzi.