PDA

Zobacz pełną wersję : Grill al'a type R do VI gen.

AdamNowak
01-01-15, 15:02
Witam, szukałem informacji na temat mojego pytania ale nic do tej pory mnie nie usatysfakcjonowało.

Chciał bym wstawić do swojego Civic'a VI gen. 96r. grill al'a Type-R, tylko wszystkie jakie znajduje są czarne takie jak tutaj:

http://allegro.pl/grill-atrapa-honda-civic-vi-1996-98-type-r-siatka-i4943344227.html

ja natomiast chciał bym aby grill był srebrny taki jak:

http://1.bp.blogspot.com/-7k1bFseYyFo/UbnHlXwzL6I/AAAAAAAADGY/W0fjX3k1fX0/s1600/b0102_22_honda_civic_coupe_vi_6.jpg

przerabiać z oryginalnego nie za bardzo mi się widzi i teraz pytanie czy polować na jakiś używany już srebrny czy kupić czarny jak na aukcji powyżej i polakierować go na srebrny?

pozdrawiam.

Liero
01-01-15, 15:25
To juz raczej twoja decyzja :) nabicie lakieru w mala puszke to koszt jakies 25zl , malujez sobie taka obwodke tego grilla i masz pod kolor auta, lub jak sam pisales,mozesz szukac juz uzywki w tym kolorze :)

AdamNowak
01-01-15, 18:10
dzięki za radę :D chyba zamówię czarny i polakieruje :P

Liero
01-01-15, 18:42
Z drugiej strony,nie wiem czy nie lepiej jest Ci samemu ogarnac ten grill , taka siatka jaka jest uzyta w tym z aukcji jest do kupienia w sklepach koszt jakies 20-25zl, przykrecasz sobie ta siatke od srodkka grilla, tak jak jest on tez przykrecony w tym z aukcji, z czego spasowanie masz bdb calego grilla bo bedzie oryginalny,a ten to nie wiadomo jak bedzie lezal..no i 120zl w plecy, wystarczy tylko wyciac zeberka z grilla i przykrecic siatke.

jarosekk
01-01-15, 18:56
Grill a'la typeR (http://www.civicforum.pl/showthread.php/12341-GRILL-w-VI-Gen) tutaj masz jak to ogarnąć.

AdamNowak
01-01-15, 19:11
Widziałem to już wcześniej, wszystko fajnie na zdjęciach ale jak zdjąłem u siebie oryginalnego grilla to z tego co popatrzyłem tego nie da się ładnie zrobić, ten czarny plastik jest połączony ze srebrną ramką i po wycięciu będzie nie ładnie. Znalazłem również inna "instrukcje" przerabiania grilla, koleś przerabiał właśnie seryjny srebrny na al'a type-r to po wycięciu czarnego środka szpachlował, szlifował i lakierował całą ramkę, z tego co popatrzyłem u siebie wydaje mi się bardziej prawdopodobne, że właśnie tak to trzeba by zrobić. Chyba raczej zamówię już cały czarny i na razie taki zamontuje, na wiosnę zobaczę może oddam do znajomego lakiernika, żeby mi to machnął na srebrno a może mi się spodoba czarny :) dzięki za info.

jarosekk
01-01-15, 19:25
Z tym, że tak jak Liero pisał nie ma problemu, żeby samemu tak mały element pomalować. Jedziesz do lakierni/mieszalni lakieru, dobierasz pod kolor samochodu lakier, nabijasz w puszke za jakieś 30 zł. Potem matowisz ładnie element, odtłuszczasz, możesz dać podkład do tworzyw i potem lakier. A satysfakcja, że się zrobiło samemu jest bezcenna :)

AdamNowak
01-01-15, 19:53
Może i bym się pobawił w przerabianie ale mam inne plany co do oryginalnego grilla i będzie mi potrzebny, więc nie chce go zepsuć :P dzisiaj zrobiłem sobie USDM'y więc satysfakcja jest :)

endriu21
04-01-15, 01:00
Z tym, że tak jak Liero pisał nie ma problemu, żeby samemu tak mały element pomalować. Jedziesz do lakierni/mieszalni lakieru, dobierasz pod kolor samochodu lakier, nabijasz w puszke za jakieś 30 zł. Potem matowisz ładnie element, odtłuszczasz, możesz dać podkład do tworzyw i potem lakier. A satysfakcja, że się zrobiło samemu jest bezcenna :)
no i na to chyba przydałby się jakiś bezbarwny?

jarosekk
04-01-15, 10:03
No przydałby się. Zapomniałem wymienić :)