PDA

Zobacz pełną wersję : Szarpanie szilnika po ponownym odpaleniu

ficek666
31-12-14, 13:42
Od niedawna mam problem w moim d15y8 a mianowicie po odpaleniu nagrzanego silnika samochód zachowuje się jakby silnik nie dostawał paliwa, na wolnych obrotach wszystko jest dobrze, problem pojawia się gdy chce ruszyć dodając gazu samochód zaczyna szarpać dopiero po przekroczeniu powiedzmy 3 tysięcy obrotów samochód zaczyna w miarę normalnie jechać, na zimnym silniku nie ma żadnego problemu jedzie tak jak ma jechać dopóki nie wyłączę silnika.
Dodam ze w silniku są wymienione świece, przewody zapłonowe NGK, kopułka aparatu zapłonowego wraz z palcem, sprawdzałem tez filtr na pompie paliwa w zbiorniku:confused:

dagi
31-12-14, 13:47
Sprawdź wtryski czy nie padł jakiś albo czy jakiś kabel od wtrysków nie padł. Też tak mi szarpało, wymieniłem wszystko chyba co możliwe. Przy zmianie silnika zauważyłem że kabel od 1 z wtrysków był oderwany. Może to przez to akurat :D

ficek666
31-12-14, 13:55
Wtryski też sprawdzałem czy podają paliwo, ale wydaje mi się ze gdyby coś było nie tak to problem byłby tez na zimnym silniku chyba ze się myle ...

Labed2007
31-12-14, 14:55
Możliwe że wtryski są brudne.
Wyjmij je i daj do czyszczenia albo podmień na inne jeśli masz taką możliwość.

ficek666
31-12-14, 18:23
Ok dzięki będę próbował, jakieś pomysły jeszcze? :-P

marek44em
11-01-15, 19:46
Znalazłeś może przyczynę awarii? Podobny problem pojawił się w samochodzie znajomej i na razie nie namierzyliśmy przyczyny.

ficek666
17-01-15, 17:11
Niestety jeszcze nie udało mi się nic konkretnego znaleźć przez brak czasu, ale jeśli coś uda mi się znaleźć napewno dam znać tutaj