Zobacz pełną wersję : Jak rozpoznać jaki to wtryskiwacz 190 czy 240
Sytuacja wygląda tak.
Powiedzmy że mam w ręku wtryskiwacz.
Jak rozpoznać czy to 190tka z d14a3/4, d15z6/8, d16y7 czy moze 240tka z d16y8, b18c4?
Jakieś cyferki na nich są? Kolor gdzieś, czegoś? Ilość dziurek w "dyszy"?
cyferki sa ale nawet miedzy 190 sie roznia z tego co zauwazylem maja inne kolory porcelanek 190 mialy takie pod niebieskawe a 240 jakby wyblakly braz a drugie nie wiem jak b18 ale y8 ma nawet inny ksztalt porcelanek niz te 190
ilos dysz to samo wszedzie jedna
chyba ze chcesz z 4 dyszami 210cc to mam z mitsubischi;D
a tak wogole jak zalozysz niewlasciwe wtryski z reguly nie ma mocy potrafifalowac gasnac itp szczegolnie zauwazylem to na komputerach odb2 a ib te na obd1 jakos lepiej toleruja podmianke ale tez nie dziala to prawidlowo
Wielkie dzięki. U mnie sprawa wygląda tak że zgubiłem gdzieś jedn 190 i kolega na ale nie pamięta jakie i dlatego potrzebujemy je rozszyfrować.
Jeśli założe trzy 190 i jedn 240 to silnik będzie pewnie pracował dobrze ale jeden gar będzie przelany i słaby przez to?
wiesko1261
31-12-14, 15:01
z b18c4 kol. pomarańczowy 240 (wtyczki zaokrąglone OBD2)
d16w4 kol. ciemny brązowy 240 (wtyczki zaokrąglone OBD2)
będzie mocno przelany na 240,świece będą aż czarne :)
ostatnio kupowałem 190cc z listwą za 15zł + przesyłka (komplet)
Ja to potrzebuje mieć na próbę chociaż złożone czy silnik pali. trzy są jeden zaginoł w akcji, kolega na ale nie wie jakie. Inny ma cztery ale jeden zgon i co będzie jak wsadzę akurat ten zepsuty?
To wywali checka?
Wysłane z mojego LG-D802
Ale nawet jeśli będzie "przepalony" to na próbę wystarczy?
Afr powinien być taki że dla silnika powinno być to bezpieczniejsze od ubogiej mieszanki?
jedna 190cc to bym ci panie znalazl albo i ze dwie jakbys chcial to daj na pw