Zobacz pełną wersję : światła stopu - intensywność świecenia
no właśnie...
ostatnio kolega jadący za mną zauważył, że na włączonych światłach z tyłu po wciśnięciu pedału hamulca praktycznie nie widać różnicy w intensywności światła. dosłownie trudno zauważyć, czy akurat zapalają się "stopy". dodam jeszcze, że wcześniej tego nie widziałem, więc podejrzewam, że pojawiło się to niedawno.
ktoś ma jakiś pomysł?
Ja bym obstawiał zarowki, jezeli są u ciebie dwuwłuknowe to jest to podział 5/21W no i od stopu jest to mocniejsze włukno wiec intensywno musi byc widoczna a jezeli posiadasz osobne zarówki od swiateł pozycyjnych i sw.stopu to moze masz powsadzane o jednakowej mocy,
ewentualnie umyj lampy od wewnatrz.
ewentualnie umyj lampy od wewnatrz.
to jest własnie czesto przyczyną wiec warto spróbowac....
okopcone zaróki wymienic na nowe tezwarto
poza tym 3ci stop jest wręcz porzebny w 5 i 6 gen
Dobra już znalazłem przyczynę. Niedawno wymieniałem jedną z żarówek (lampa nie świeciła) i nieświadomy wsadziłem zwykłą jednowłóknową 5/21. Dzisiaj sprawdziłem, że w drugiej lampie siedzi dwuwłóknowa, więc z ciekawości wyjąłem tą jednowłóknową i wtedy wszystko działało jak należy (tzn. wyraźna różnica po wciśnięciu hamulca). Po jej ponownym zainstalowaniu sytuacja z ledwo dostrzegalną różnicą wróciła.
Teraz tylko pozostaje dokupić dwuwłóknową na podmiankę i wszystko powinno być w porządku.
ps. Wiecie może gdzie można kupić wtyczki do lamp przednich? Bo zauważyłem, że moje aktualne się lekko podtopiły i kiepsko się trzymają, przez co czasami jedna z lamp przygasa.
ps2. Korzystał już ktoś może z dostępnych na allegro diodowych zamienników zwykłych żarówek ?