PDA

Zobacz pełną wersję : problem z podgrzewaniem lusterek

pafels
30-12-14, 13:45
cześć, moja honda jest jak promocje w lidlu - co tydzień coś nowego :D. ale do rzeczy, jakieś 2 miesiące temu zrobiłem podgrzewanie lusterek, wszystko cacy, pojechałm do elektryków żeby mi to podłączyli ponieważ sam nie wiedziałem jak to zrobić. podłączyli i działało, niestety tylko raz. podłączenie było gdzieś na przyciskiem od podg. tylnej szyby, nie wiem jak to podłączyli, nie znam się na tym wiec nawet nie pytałem, problem polegał na tym, że jak włączłałem ogrzewanie tylnej szyby (tym samym lusterek) wywalało mi bezpiecznik pod kierownicą odpowiedzialny za pracę dmuchawy, przycisku od ogrzewania szyby, i chyba pracę wentylatora chłodnicy, myślałem że może to jakieś przeciążenie i dlatego tak się dzieje, ale nie, potem myślałem że to może gdzieś sie jakiś kabelek przetarł i jest zwarcie - to chyba była trafna diagnoza ponieważ dzisiaj wymieniałem lusterka i w prawym odczepił mi się kabelek od zasilania maty grzewczej. Problem w tym, że teraz jak już mam wszystko dobrze podłączone (są OEM podgrzewane wkłady lusterek) to nie działa mi przycisk od ogrzewania tylnej szyby - jest podświetlony jednak jak go wcisnę to nie świeci się lampka sygnalizująca pracę rozebrałem przycisk i wygląda na to że wszytsko jest ok, nie widzę żeby gdzieś był znak że było jakieś zwarcie, czy może to być wina tego że elektrycy źle podłączyli podgrzewanie lusterek?

Bartko
30-12-14, 16:11
Wracaj do "elektryków" i niech poprawiają jak namieszali.

cien3d
31-12-14, 15:41
Wina n może leżeć po stronie instalacji lub jej nieprawidłowym podłączeniu. Ja swoje lusterka także podłączyłem pod włącznik i jak do tej pory nic się nie dzieje.