PDA

Zobacz pełną wersję : Padł akumulator,brak możliwości uruchomienia!!!!

jockow
29-12-14, 21:31
Witam, Z powodu świąt i długiego postoju auta bez odpalania niestety mój sedan dziś nie odpalił,ale zdziwienie było kiedy mimo podładowania akumulatora samochód nie odpalił.Świeci się cały czas kluczyk immo na desce,jakieś pomysły ?

uniu1
29-12-14, 21:50
jeśli kluczyk jest w stacyjce, właczony zapłon oraz nie gasnie zielona ikona immo na desce to niestety rozkodował sie immobilizer. Spróbuj drugim kluczem

jockow
29-12-14, 22:47
jeśli kluczyk jest w stacyjce, właczony zapłon oraz nie gasnie zielona ikona immo na desce to niestety rozkodował sie immobilizer. Spróbuj drugim kluczem
Niestety z drugim kluczykiem jest to samo:mad:

dublo2
30-12-14, 07:24
Jak dla mnie może to być nadal problem z aku - może mieć zwarcie i mimo ładowania tak się dzieje. Dla pewności pożycz od kogoś sprawny aku i przełóż, i zobacz :D

kjmuszek
30-12-14, 09:43
Jak był rozładowany do 0 to mógł się najzwyczajniej uszkodzić. Rozładowanie do "0" i niska temperatura niestety nie działa korzystnie na akumulator.

Liero
30-12-14, 09:53
Jw, podmien aku na inny,kumpel przechodzil to samo pare dni temu :)

RadekB
30-12-14, 09:54
A może ładowanie odbyło się przy nieściągniętych klemach:confused:, a wtedy to już gorzej.

jockow
30-12-14, 11:48
Niestety po podłączeniu dobrze naładowanego akumulatora bez zmian:mad:.

kobert
30-12-14, 13:03
na rozlaczonym aku kawalkiem kabla zrobil bym krotkie spiecie i zobaczyl czy iskra taka ze konia zabije :) i az kabel upala,czy taka byle jaka. Wiekszosci pewnie zdarzylo sie zewrzec aku zeby to rozpoznac

kjmuszek
30-12-14, 13:27
No to jeszcze ewentualnie styki i kable sprawdzić może jak ruszałeś to masa się poluźniła ? Spróbuj samo diagnostykę wykonać może coś pokaże.

kobert
30-12-14, 13:51
rozrusznik kreci normalnie i nie zapala? Przed ladowaniem aku tez normalnie krecil czy padl?

jockow
30-12-14, 14:34
Proszę czytajcie ze zrozumieniem i od początku, napisałem że auto kręci i nie odpala ponieważ miga przez cały czas kluczyk immobilisera na desce zegarów:mad:.

kobert
30-12-14, 14:44
Witam, Z powodu świąt i długiego postoju auta bez odpalania niestety mój sedan dziś nie odpalił,ale zdziwienie było kiedy mimo podładowania akumulatora samochód nie odpalił.Świeci się cały czas kluczyk immo na desce,jakieś pomysły ?

to niewiem chyba cos ze mna nie tak. Ze kluczyk swieci widze ale czy kreci rozruch juz nie:)

filipfm
30-12-14, 15:04
Troche mialem stresa po lekturze tego watku, bo wczorajsza noc aku spedzil w domu podlaczony do prostownika.

Dzisiaj po wlozeniu do auta - musialem ustawic jezyk nawigacji, jednostki odleglosci ... i tyle. Zegarek sie sam ustawil z navi.
Radio sie nie rozprogramowalo, szyby chodza w trybie auto. Skasowaly sie jedynie wskazania komputera pokladowego - spalanie, czas jazdy itp.

Ciekawe kiedy znowu zacznie swirowac i bede juz musial dziada wymienic.

jockow
30-12-14, 16:04
Uffff sytuacja opanowana tak jak myślałem immobiliser był rozprogramowany trzeba było go na nowo zaprogramować przy pomocy kompa Hondy wszystko działa jak dawniej.Aha wielkie podziękowania i szacunek dla Jarka z Pszczyńskiej,jak zwykle stanął na wysokości zadania,mimo że ma przerwę od pracy świąteczno-noworoczną przyjechał z komputerem i na miejscu ogarnął temat jak trzeba.(myślałem że nie obejdzie się bez holowania samochodu do warsztatu);)

buri
30-12-14, 16:10
Proszę czytajcie ze zrozumieniem i od początku, napisałem że auto kręci i nie odpala ponieważ miga przez cały czas kluczyk immobilisera na desce zegarów:mad:.

bardzo mi przykro ale masz identyczna sytuacje jak ja rok temu, gdzies z reszta o tym pisalem.
samochod stal przez swieta i rozladowal sie aku (u mnie modul bluetooth bral prad bo mial wewnetrzne zwarcie, jak sie pozniej okazalo - 30mA, wiec na takim mrozie po 2 dniach bylo po akumulatorze)
poszukaj warsztatu ktory umie zakodowac kluczyk do hondy z dojazdem albo, jesli nie znajdziesz czeka Cie laweta i wycieczka do aso, gdzie za 150pln zaprogramuja Ci obydwa kluczyki

sprawdz jeszcze czy nigdzie Ci prad nie ucieka, bo zeby tak sie stalo, to akumulator musial pasc totalnie. zeby sie nei okazalo ze kupisz nowy akumulator, zostawisz samochod na tydzien i bedziesz mial powtorke z rozrywki

EDIT - widze, ze spoznilem sie chwile z odpowiedzia...
fajnie ze udalo Ci sie tak to ogarnac
sprawdzil Ci pobor pradu przy okazji?

jockow
30-12-14, 19:16
Jeszcze nie umówiłem się po nowym roku i tak jestem wdzięczny że dziś przyjechał chociaż nie pracował.

Silent
30-12-14, 20:17
Skoro problem rozwiązany zamykam.