PDA

Zobacz pełną wersję : Podtrzymanie pamięci - Pioneer 6000UB

jaskul
28-12-14, 17:23
Dzięki pomocy kolegów z tego forum doszedłem do tego, że radio przy wyciągniętym kluczyku pobiera mi 0.18 prądu na postoju. Tak być nie może, bo to powoduje rozładowanie akumulatora w parę dni (temat opisany w innym wątku).

Posiadam radio Pioneer 6000UB wpięte w taki sposób, że działa bez klucza. W linku schemat kabli przy kostce: http://goo.gl/UnVEzk.
Czy to jest dobrze zrobione? Jak to podłączyć by nie żarło prądu, a stacje się nie kasowały?

Nie zależy mi na tym, żeby radio grało bez kluczyka. Fajno by było nie nastrajać tego radia co chwilę i nie odpinać klemy na noc.

Genax
28-12-14, 18:58
Jakis baran to chyba podłączył. Rozłącz czerwony z żółtym i połącz czerwony z czerwonym, a żółty z żółtym :) zapewne miusialeś za każdym razem szukać stacji i ustawiać ustawienia w radiu :)

jaskul
29-12-14, 16:50
Właśnie dlatego w ten sposób zostalo podłączone żebym nie szukal stacji. Podlacze po kolorach i zobaczę.

Genax
29-12-14, 18:06
Podłącz tą wiązkę w samochodzie i sprawdź na którym kablu jest stały +, a na którym po przekręceniu kluczyka. Normalnie na żółtym jest zawsze stałe napięcie do pamięci radia, a na czerwonym po kluczyku. Pamięć podłączasz pod kabel gdzie jest stałe napięcie, a zasilanie tam gdzie pojawia się po przekręceniu kluczyka. Sprawdzasz i podłączasz.