PDA

Zobacz pełną wersję : Dodatkowy czujnik wody turbo

endriu286
27-12-14, 18:55
Witam mam pytanie ,gdzie założyć dodatkowy czujnik wody z tego co wszyscy zakładają to kupują adapter i na górnym wężu do chłodnicy , moje pytanie czy jest inna opcja np termostat ,albo gdzie dobrze jest też założyć żeby temp była w miarę rzeczywista .Dzięki

Rutus
27-12-14, 19:23
A gdzie masz podpiete przewody to chlodzenia turbiny ?
Bo u mnie tam gdzie mam wpięte węże do pobierania wody to odrazu jest tam czujnik :)

endriu286
27-12-14, 20:34
Bo u mnie tam gdzie mam wpięte węże do pobierania wody to odrazu jest tam czujnik :)

zasilanie z tej rurki z tyłu silnika a powrót wchodzi w korek spustu wody w bloku ,dlatego zastanawiam się gdzie go podłączyć bo nie chce ciąć przewodu od chłodnicy zastanawiałem się czy by nie zrobić nawiert :) i obudowe termostatu albo jak powrót wchodzi w blok silnika jakiś adapter zrobić :confused:

A masz jakieś foto

Myślałem jeszcze nad wkręceniem w miejsce odpowietrznika w kruccu głowicy

Rutus
28-12-14, 13:33
Ja mam właśnie przy głowicy wpięte . Przerobiony krucieć jest :) Ale u Mnie są tam wpiete obydwa węże i musze przerobić to jakoś ale narazie jest okej :)

endriu286
28-12-14, 14:28
Ja mam właśnie przy głowicy wpięte . Przerobiony krucieć jest :) Ale u Mnie są tam wpiete obydwa węże i musze przerobić to jakoś ale narazie jest okej :)

a masz jakieś foto tego krucca przerobionego

Rutus
29-12-14, 13:37
Zrobie foto i Ci podeśle :) Napisz PW żebym pamiętał :)