PDA

Zobacz pełną wersję : Honda civic nie odpala kreci miga cały czas zielony kluczyk

piotrek16-17
26-12-14, 20:20
Witam posiadam honde civic 6 gen 99 r 3d
Mam 2 kluczyki oba nie działają jeden był dorabiany około 2 lata temu .
Wszystko pięknie działało aż do wczoraj wsiadam do samochodu czekam aż kontrolki zgasną lecz jedna nie gaśnie zielny kluczyk przekręcam kluczyk nie kreci lecz nie odpala cały czas to samo.
Dzień przed tym miałem ten sam problem bawiliśmy sie z tym z 30 min po tym czasie jakimś cudem próbują odpalić na przemian dwoma kluczykami samochód w końcu odpalił pojechaliśmy do Warszawy tam go zagasiliśmy na chwile wróciliśmy do domu znów gdzie pojechaliśmy zostawiliśmy na noc na podjedźcie i tak się skończyła ta przygoda.
Próbowaliśmy resetować komputer odkręcając na akumulatorze minusową klemę tez nic nie dało .

morcin123
26-12-14, 21:39
Kluczyk luźny jest w stacyjce? U mnie jest problem podobny. Tylko zależy jak włożę go, czasami jak byle jak włożę kluczyk to też nie mogę odpalić bo mruga.

Gacekk
27-12-14, 11:38
Wygląda na to, że masz problem z immo.. Może coś z kluczykiem, albo padł Ci moduł.

piotrek16-17
27-12-14, 11:48
Tylko dziwne że dwa kluczyki nie działają.
Macie jakiś pomysł co bym mógł spróbować zrobic

smok
28-12-14, 12:07
Moze zgubiles transponder od immo.

chrupek
28-12-14, 13:28
Immo się wali to samo u mnie, jak Ci zaczyna migac to jest sekwencja która trzeba wykonać (kilka przekrecen na zaplon i z powrotem) no i odpadli. Jeśli się dowiesz czy da się to naprawić to daj znaka:)

piotrek16-17
29-12-14, 13:38
Nie pomogło ,poszedłem do gościa od immo i powiedział ze to nie przez to ,tylko przez elektronikę możliwe że coś sie przepaliło.
Co bym mógł jeszcze zrobić ,wstawiłem honde do garażu na noc może coś sie odmrozi

paavo
29-12-14, 19:03
Mam podobny problem lecz gdy ponownie przekręcam kluczyk do pozycji 0 to zazwyczaj za drugim razem odpala czasem za trzecim.

djhubertusss
29-12-14, 20:25
a czyściliście kostkę od anteny co wchodzi do modułu imo? Też tak miałem i po czyszczeniu trzy lata spokój

piotrek16-17
29-12-14, 21:46
Djhubertusss a mógłbyś powiedzieć gdzie jest ta kostka i jak dokładnie czyściłeś bo już jestem zdesperowany.

djhubertusss
29-12-14, 22:38
musisz odkręcić trzy śruby tego plastiku pod kolumną kierowniczą za którą są bezpieczniki i ten moduł jest przyczepiony do niej i wychodzą z niego dwie kostki jedna do ECU a druga do anteny