Zobacz pełną wersję : em2 body kit, nadkola
Gaz Hamulec
24-12-14, 20:46
Witam wszystkich szczęśliwych pośiadaczy em2. Miał ktoś z was kiedyś do czynienia z wszelkimi gotowymi body do em2'jek? Otóż znalazłem ostatnio zdjęcie http://www.gsc-tuning.at/images/articles/101001-cdw-honda-civic-em2-wide-body-nur_1_5.jpg i strasznie się rozmarzylem nad tymi nadkolami. Chce kupić mojej japońskiej dziewczynie coś takiego tylko ciekawi mnie gdzie takie coś dostać i nie wiem czy to kwestia kupowania całych części karoserii czy szlifu i tak dalej i ewentualnie u kogo w Polsce to zrobić żeby nic nie spier...lił?
Z góry dzięki za pomoc i wesołych świąt wszystkim :)
Identyczne widziałem na alledrogo. Koszt 1500-1600zł. Zapytaj kolesia jak wygląda montaż :) Wystarczy, że wpiszesz "Honda Civic EM2" i wyskoczy na 1 str. W VI gen jak chciałem zrobić tak tylne nadkola to policzyli mi 1200zł z malowaniem.
Na tym forum raczej nie znajdziesz wsparcia w takim "tuningu". Szukaj lepiej pakietu HFP
http://allegro.pl/wide-body-honda-civic-coupe-em2-febla-i4901433249.html
wiem wiem nie ma za co :p
Gaz Hamulec
25-12-14, 01:59
Aaaa wiec to tak wygląda. Nie spodziewalem sie az tak niemiłej ceny no ale cóż... wstrzymam sie jeszcze... Dzieki kurak :)
Jeszcze jedna akcja, troche tak od tematu odbiegam ale trzeba sie wziac za auto, zeby na wiosne jakieś szmule wozić :cool: temat to zawieszenie:
http://www.mts-technik.pl/829/product/honda-civic-vii-mtsxho020 cos takiego znalazlem. Zdecydowalem sie na TaTechnix lub MTS, bo slyszalem ze sa najlepsze (jakosc/cena) ale jak zawsze mowie, jestem poczatkujacym graczem wiec prosze tych "starszych" o pomoc. Jeszcze raz, dzieki chlopaki
jak chcesz gwint mts kupic to mroziak ma na sprzedanie uzywany gwint, mialem przyjemnosc jechac na nim w emce sajana i tragedii z twardoscia nie bylo. cena tez wydaje sie atrakcyjna.
P.S. nie kombinuj z zadnymi poszerzanymi nadkolami bo to pachnie agrotuningiem :) tak jak napisal jasiu szukaj ori pakietu bo wyglada on najlepiej. na grupowcu sa skladane zamowienia na odlewy wiec mozesz sobie zamowic :)
Gaz Hamulec
25-12-14, 17:19
Gwinty chodza po 2-3k, a to troche duzo jak na młodą kieszen. Tak czy siak, napisałem do mroziaka, zobaczymy jak z ceną. Chodziło mi bardziej o to które sprężyny sa lepsze TaTechnix czy MTS (cena sie jakoś specjalnie nie różni). Co do "agrotuningu" sądze, że nie powinno się komentować, a już tymbardziej krytykować czyjegoś tuningu, nawet jesli jest to golf III wyjęty z NFS'a... Każdy jak lubi, a te nadkola, uważam za dobre rozwiązanie do czystej, zglebionej em2 :D
Moim zdaniem takie body kity powinny lądować w silnikach powyżej 500hp, a nie w autach z silnikiem 1.7 ale to tylko moja opinia. Czasem lepiej jak ktoś ci skomentuje i oszczędzi pośmiewiska dziewczynie :) Rozumiem Cię bo miałem kiedyś tak samo ale zmądrzałem i odpuściłem sobie tuning wieśamerykański :)
Gaz Hamulec
25-12-14, 19:59
Patrze na to pod zupełnie innym kątem, wygląd jest bardzo ważny ale po poszerzeniu osi zmienią sie troche właściwości jezdne, a jako że koła nie mogą wystawać poza obrys karoserii, nadkola spełnią swoją rolę przy okazji nadadzą uroku emce. Tak czy inaczej, szukam pakietu HFP, bo za ten hajs można zrobić wiele innych rzeczy. Dziewczyny brak ale ex pomyliła Honde z Hjundajem także nie ma sie czego obawiać :rolleyes:
nic dziwnego ze jest juz ex haha :)
Gaz Hamulec jak chcesz kupować spreżyny MTS lub Tatechnixa to lepiej poszukaj sobie używanych H&R lub Weitec-ów. Ja w zeszłym roku kupiłem za 350zł H&R sprężyny z amortyzatorami od EP.
Tak czy siak, napisałem do mroziaka, zobaczymy jak z ceną
hmmm jakoś nie mam żadnej wiadomości :/
wal na priv