PDA

Zobacz pełną wersję : zawieszenie weitec -40 mm civic eg3 - problem

kooba
05-07-08, 01:36
Mam nastepujacy problem:

Kupilem kit obnizajacy weitec - 40mm, dokladniej : springi + przednie amortyzatory. Zestaw dedykowany jest do del sola.
Po montazu okazalo sie ze przod w zasadzie pozostal na seryjnej wysokosci a tyl na seryjnych amorach obnizyl sie o obiecywane przez weiteca okolo 40 mm. Wyglada to koszmarnie i musze cos z tym zrobic..

Czy moze to byc wina amortyzatorow ktore dedykowane sa przez producenta do crx, ktore niby mechanicznie pasuja ale moze auta te roznia sie np rozkladem masy wiec amortyzator ma inne parametry? Chociaz auto stoi raczej na sprezynach niz na amortyzatorach co wykluczaloby moja teorie?

Prosze o pomoc bo jestem bardzo zdeterminowany i gdzies tam w glowie snuje sie pomysl obcinania sprezyn jesli nic innego nie pomoze :(

Chcialbym uniknac wielokrotnej zmiany amortyzatorow co wiaze sie z nie malymi kosztami - stad ten watek.

kurgan
06-07-08, 16:45
w tym wypadku nie wiem jak z del solem. ja mam sprezyny tez weitec -40 i pasuja one do 5 gen i 6 gen.
wydaje mi sie jednak, ze powinny pasowac. moze je ktos zle zamontowal, musi ci pasc na glebe. moze powalil prozd z tylem nie wiem hmmm

kooba
06-07-08, 19:51
sprezyny napewno sa zalozone ok, bardziej chodzi mi o amortyzatory..

Jesli ktos ma chociaz odrobine podejzenia ze moze chodzic o amorki niech utwierdzi mnie w tej teorii..

pomocy!

Lcfr
06-07-08, 20:25
własciwe spręzyny są załozone na właściwe osie (przednie z tylnymi nie pozamieniane?)

qba1983
06-07-08, 21:41
zeby to byla wina amortyzatorow, musialy by sie roznic budowa, co widac z zewnatrz.
chodzi o dlugosci mocowania amorka na dole do kosza na sprezyne, roznica moze tez byc w skoku amorka, ale w to watpie.

wiec jesli wymiary sa te same to nie jest wina amorka.

szymanowczyk
11-07-08, 11:24
dziwna sprawa ;/ u mnie mam prawie to samo kupiłem springi prostreet -30 mozna zakladac na zwykle amor. ok zglebil sie tak jak chcialem ale po jakims czasie jedna strona od kierowcy obniżyła sie o 2cm :( masakra bylem u kola na mrowczej sprawdził zawiecha git amory tez i sprężyny tez ok wiec co jest nie tak i raczej to nie przez amortyzatory bo to springi utrzymuja auto moze sprężyny wytłuczone ;/ nie wiem

artek0903
11-07-08, 11:28
u mnie po zalozeniu kitu koni 1130 tez jakby lewa strona delikatnie nizej siedzi, w sumie to tragedii nie ma jakiejs strasznej ale troche denerwuje...