PDA

Zobacz pełną wersję : Różnica w odcieniu lakieru

civVI
04-07-08, 20:39
Witam wszystkich. Mam następujący bardzo drażniący mnie problem. Niedawno kupiłem samochód w kolorze perła metalic, i po jakimś czasie zauważyłem że dolna część tylnych prawych drzwi przy określonym świetle różni się odcieniem od sąsiednich drzwi. Normalnie w ciagu dnia przy świetle słonecznym jest to niemalże niezauważalne (w takim świetle go kupowałem), natomiast przy wschodzie czy zachodzie słońca gdy ostre światło słoneczne pada bezpośrednio na bok samochodu - różnica jest juz zauważalna gołym okiem i to dość mocno. Wiem już że drzwi były lakierowane (ponoć własciciel zrobił jakieś otarcia), trudno juz kupiłem. Jednak poszukuję porady czy różnicę odcieni między jednymi a drugimi drzwiami można chociaż w minimalnym stopniu jakoś zniwelować żeby nie była tak widoczna? Na przykład poprzez zastosowanie wosków koloryzujących czy coś w tym stylu (jestem nowy w tych sprawach bo to mój pierwszy poważny samochód). Szukałem wszędzie na necie odpowiedzi na moje pytanie ale ciężko coś o tym znaleźć, a nie chcę kupować w ciemno różnych wosków i każdego próbować z osobna. Bardzo mi zależy na fachowej poradzie, może ktoś ma podobny problem i jakos się z tym uporał? Pozdrawiam.

kpopis1
06-07-08, 01:15
Nic nie mozna zrobic. Z tego co piszesz roznica jest niezauwazalna - trzeba dac sobie spokoj...