Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D15b2 + b7 + vtec a lpg

Bobik
17-12-14, 21:00
Witam. Zaraz po nowym roku będę przerabiał D15B2 na pełen wtrysk. A na wakacjach planuje założyć głowicę od 1.6 VTEC. Zaraz po przejściu na MPFI chce założyć LPG tylko której generacji ? Hanką często pokonuje odcinki około 15 km a czasem dłuższe trasy . może ma ktoś taki pomodzony silnik i instalacje gazową?? Jaka elektronika, reduktor, wtryski będą odpowiednie??:) Dodam że mam w domu sterownik z instalacją AG zenit. Nada się do czegoś ?? Bardziej interesuje mnie sekwencja ale jeśli inst II generacji ma się lepiej sprawdzić w tym silniku to też będzie :) Z góry dziękuje za odpowiedź:)

artek0903
18-12-14, 17:32
jak chcesz II generację wkładać to odpuść jakiekolwiek mody silnika, mikser gazowy skutecznie zabije osiągi. Tylko instalka IV generacji. Ja w D16Z6 jeździłem na Lovato Smart, możesz śmiało zakładać lub coś z tego:

sterownik Stag 4 plus, qbox plus, 300 isa2 lub lpgtech
wtryski hana lub barracuda
reduktor acr01, kme lub zavoli

i przede wszystkim ogarnięty gazownik, bez tego nawet na najlepszych podzespołach nie będzie to działać jak należy

a tego Zenita bym sobie odpuścił

Piekal
19-12-14, 16:36
A ja bym polecil kompa NEVO,wtryski hana,reduktor kme TUR i dobry gazownik ;)

Bobik
21-12-14, 22:16
Dzięki Panowie za rady : ) zaczynam szukać graty i zabieram się za LPG :D

kamilgt
14-01-15, 10:08
Ja zakładałem LPG do d15b7vtec na gratach, stag 4, wtryskiwacze acw01, reduktor ac r01. Stroiłem po AFR i jeździło bardzo dobrze. :)