PDA

Zobacz pełną wersję : dłuższy postuj

oster007
15-12-14, 22:34
przez pewien czas honda stała po tym czasie zacząłem nią jezdzic i coś nie tak z hamulcami reczy ok lecz podczas jazdy hanie nie hamuje tak jak powinna ucieka pedał tak jak przy zapowietrzonych hamulca wtf ? układ nie jest zapowietrzony był swap silnika jakies pomysły hamulce to tarcze + bębny ??

qureku.
15-12-14, 22:48
jakies pomysły

Napisać to w odpowiednim dziale, a nie zakładać nowy..

Mi po paru miesiącach stania pod chmurką tłoczki nie odbijały

Labed2007
16-12-14, 00:07
Zacznij od porządnego "rozruszania" hamulców.
Płyn nie ucieka z układu? Może przewody już do niczego?

piotreek23
17-12-14, 07:20
Ludzie..stało pół roku i się dziwią że nie hamuje jak powinno...znajdź pustą drogę rozpędź się i depnij ostro w hebel parę razy..powinno pomóc.

tamis
17-12-14, 12:21
Zacznij od pisania po polsku.
Pozdrawiam

GizY
17-12-14, 16:27
sciagnij bebenki z tylu i zobacz czy nie leje tloczek i czy wszystko jest na swoim miejscu.. ja po zalozeniu nowych klockow i szczek + zestawy naprawcze przod/tyl mialem taki hamulec ze chcialem wrocic do tych starych i zuzytych:D wyszlo na to ze urwala sie blaszka w bebnie z tylu.. ewentualnie podpowiem Ci zebys zalatwil sobie ( niewiem jak to w miare fachowo okreslic) cos typuszczypce z blokada.. zaciskasz i nie pusci.. cos takiego jak to: http://www.modele.sklep.pl/pl/Producent/Proedge-USA/Metalowe-regulowane-szczypce-z-blokada-77046-PROEDGE.html

zacisnij sobie tylne elastyczne przewody hamulcowe (obie strony) i sprawdz jak reaguje hamulec.. jesli jest ok to rozbieraj tyl i szukaj tam;]