Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : "Gwizdanie" przy dodawaniu gazi u odejmowaniu

Poll
13-12-14, 21:31
Witajcie.

Potrzebuje porady, bo ciężko mi zlokalizować źródło.

Mianowicie, przy dodawaniu gazu i odpuszczaniu słychać takie gwizdanie z komory prawdopodobnie. Pytanie raczej dla upewnienia się czy to może być jakaś awaria lub jej początek. Gwizda tak od jakiegoś czasu, brak innych objawów.

Paski swieże - to na pewno nie od nich.

Może jakaś pompa? Wody (pompa OEM 193000 przebiegu), wspomagania? Może koło jakieś pasowe od wcześniej wymienionych, sprężarki klimy, altka?

robert_rz
13-12-14, 21:32
Mi tak piszczała przepustnica jak podmieniłem problem znikł

HEG8
13-12-14, 21:44
Uszczelkę pod przepustnicą sobie wymień bo to ona powoduje gwizd - tylko pamiętaj, żeby była OEM... ;)

Genax
13-12-14, 21:49
Też to mam i mi się podoba :D chyba nie stanie się nic jak nie wymienię tej uszczelki? :D Wkręcam znajomym, że mam turbinę :D

Poll
13-12-14, 21:57
A no widzicie - moment i odpowiedź ; ) Dzięki wielkie. A czy ta uszczelka teraz puszcza jakieś lewe powietrze czy po prostu daje wrażenia akustyczne tylko? Czasami przy odpalaniu się potrafii przydusić na dosłownie moment - moze to byc przyczyną?

Rozumiem, że tylko odkręcam przepustnicę i nic się nie rozreguluje?

HEG8 - OEM OEM dam ; D

HEG8
13-12-14, 22:11
;)

Gdyby była mocno zniszczona to mogło by falowanie na obrotach się pojawić, skoro jest tylko delikatny gwizd to nic strasznego.

Zdejmujesz, czyścisz powierzchnie, przykręcasz i tyle... :)

Poll
13-12-14, 22:19
No to poczeka na cieplejsze dni wtedy, na razie jest wszystko normalne oprócz dzwięków ; )