Zobacz pełną wersję : Pompka spryskiwaczy - zamiennik vs używki
Witam planuje wymienić pompki spryskiwaczy, tył nie działał bo podciekała od spodu przód padł obecnie pewnie dla tego że zamarzł. Nie działa ani przód ani tył. Z tego co wiem to pompki różnią się na pewno ułożeniem styków. Jedna przednia ma jeden prostopadły a tylna dwa równoległe wtyki. Na allegro jest kilka zamienników. Czy ktoś miał styczność z nimi?
Ja na przód kupiłem od tico nową, podeszła idealnie ale po pół roku przestała działać:) potem kupiłem używkę oryginalną i działa do dziś.
piotreek23
13-12-14, 20:25
Ja miałem od Lanosa :P tylko wtyczkę trzeba bylo przerobić ;-) 5 minut i po sprawie. Działało aż do momentu jak zderzyłem się ze słupem i pompkę wyrwało :D
Tici, Lanos, Polonez jeden pies, wszystkie są takie same i dają wyższe ciśnienie od oryginału hondy.
pozdr
ja kupowałem na allegro od accorda nową na przód do ek4 za 32 zl, narazie sie sprawuje :)
No właśnie tylko na allegro są dwie sztuki na przód jedna z króćcem w prawą i lewą stronę, ta do EJ/EK musi mieć króciec od strony prostopadłego pina skierowany w tył. To jeśli chodzi o przód. A znów tylnia ma dwa równoległe piny i króciec też skierowany w tył pojazdu jeśli spust jest na dole pompki. Tyle mi się udało ustalić co do dobierania. Teraz prawdopodobnie zamówię w IC zamiennik i zobaczymy ile podziała.