Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mam problem ze wskażnikiem benzyny!!!!!

MAciek W
10-10-05, 20:23
Mam problem ze wskażnikiem paliwa w civicu(jajko) nie wiem czy to pływak czy cos innego??Poprostu po zatankowaniu wskazówka niepodnosi się.Doradżcie jeśi możecie!!!!!

LIO
10-10-05, 20:34
stało sie to nagle ?
nie podnosi sie wogóle, nawet troche ?
zalałeś dużo, do pełna ?
po co dwa takie same tematy ?

MAciek W
12-10-05, 23:33
TAk załewałem prawie do pełna jak zatankuje za 100zł to skoszy mi powyżej kreski rezerwy.lipa Nowy w serwisie czujnik krzykneli mi 250zl to mi sie niepodoba :(

Mobi
13-10-05, 11:30
Ja mam podobnie tylko że jak zatankuje na ful to wskażnik mi idzie na sam duł i śię nie podnośi dopiero jak troche przejade z 50 km to zaczyna iść do góry to na dół,a póżniej już normalnie pokazuje.

dzierzans
13-10-05, 12:50
a mi nie dochodzi do full nawet jak zatankuje do pelna to wskazowka jest jeszcze tak 1cm do full i w ten sposob nie wiem ile mam paliwa tak naprawde :x

MAciek W
13-10-05, 14:57
Do Hycelius jak masz jakoś tanio używany pllywak to bym bardzo chetnie łykną!!Ale jak zalałem ostatnio shella za 120zł to mi skoczyła wskazówka trozeczke nad rezerwe.Nie wiem może pływak sie blokuje?????Jak podnosze kanape z tyłu to mam dojście do otworu w baku na czujnik paliwa .Jak sie go wyciąga???Od dolu czy od góry???Mam dopiero honde od miesiaca i jeszcze niewiem

mortas
14-06-06, 01:00
No ja tez jestem ciekaw jak sie go wyciąga juz miesiąc jeżdżę na opadniętym wskaźniku paliwa a chetnie bym go naprawil jak bym sie do niego dostał.

Red9
14-06-06, 02:15
u mnie też dopiero po kilku kilosach się podnosi wskaźnik po zatankowaniu...

dejvt
14-06-06, 13:11
w CRXacha na postojókach podnosi sie na maxa :D :D u mnie wskaźnik paliwa po zatankowaniu bardzo wolno idzie do gory... chyba ze po zatankowaniu (10L) dam mocno w gary to nawet sie nie ruszy :)

ceelx
14-06-06, 13:19
u mnie wskazowka od waszki powoli sie podnosi i powoli opada ;)

MacK
16-06-06, 15:31
Jak sie go wyciąga???Od dolu czy od góry???
do góry, odkręcasz tą ocynkowaną jajowatą blaszkę i pod spodem masz pompę paliwa i pływak od wskaźnika, odkręcasz to co ma tylko kabelki elektryczne bo to drugie z kabelkami i przewodem paliwowym to pompa - tego nie wykręcasz

a wogóle to zrób tak: wyłącz zapłon, odepnij wtyczkę od pływaka, pomiedzy kable czarno-biały i żółto-biały włóż zworkę w tej wtyczce, włącz zapłon i obserwuj czy wskazówka idzie w górę, jak osiągnie znak F bezwzględnie wyłącz zapłon bo spalisz wskaźnik. Jak wskaźnik działa to można szukać dlaczego pływak nie robi, jak wskaźnik nie idzie w górę to może pływak dobry tylko wskaźnik uwalony?

mortas
17-06-06, 09:52
Dzieki Mack za porade zrobilem tak jak mowisz i mam uwalony wskaznik musze gdzies poszukac uzywki pozdrawiam. :smile:

3dan
17-06-06, 13:22
Witam wszystkich od kilku dni jestem posiadaczem hani D15Z6,i zauwazylem ze wskaznik paliwa po wylaczeniu nie opada zostaje w tym samym miejscu,czasem skacze do gory i tak zostaje,przy tankowaniu jest ok podnosi sie i opada.Chyba cos z nim nie tak powinien opasc po wylaczeniu zaplonu???

wunat
17-06-06, 13:30
nie, nie powinien. jest ok.

pirus
17-06-06, 13:31
Chyba cos z nim nie tak powinien opasc po wylaczeniu zaplonu???

nie e ;P

ppm702
17-06-06, 13:36
jest w porządku

prz3mo
17-06-06, 13:47
Ja dodam tylko, ze wiele japonskich aut tak ma, ze po wylaczeniu zaplonu wskaznik paliwa nadal pokazuje jej ilość.

tomborek
17-06-06, 14:43
Ja dodam tylko, ze wiele japonskich aut tak ma, ze po wylaczeniu zaplonu wskaznik paliwa nadal pokazuje jej ilość.
7gen juz nie

LIO
17-06-06, 15:45
bo 7 gen nie jest japonski :D

Ramzes
17-06-06, 15:52
w CRXacha na postojókach podnosi sie na maxa :D :D u mnie wskaźnik paliwa po zatankowaniu bardzo wolno idzie do gory... chyba ze po zatankowaniu (10L) dam mocno w gary to nawet sie nie ruszy :)

hehehehehe u mnie tez civic 6gen to jest dopiero Lans hehehe szkoda ze sie w baku nie produkuje na postojowkach ale musze nad tym popracowac a jesli chodi o te "beee" wskazniki to chyba nikt niema dobrego albo ja jeszcze sie nie spotkalem:)

EDIT by ppm702
Zwracam Ci uwagę na regulamin działu. Popraw proszę i stosuj się na przyszłość

ppm702
17-06-06, 23:47
Ramzes, prośba w edycji Twojego postu

Ramzes
18-06-06, 20:15
sorry bardzo za slownictwo:/ ale wiesz czytam juz to forum dosyc dlugo i sa duzo gorsze wyrazy i nikt nie ma pretensji ale to taka dygresyjka wladza moze:D jeszcze raz sorry

ppm702
19-06-06, 12:07
sa duzo gorsze wyrazy i nikt nie ma pretensji
ale nie w tym dziale. Koniec OT