surian
09-12-14, 10:47
Witam,
Od jakiegoś czasu mój Civic zaczął pływać (myszkować) po drodze. Jak go kupiłem to nie było takiego problemu. Nie prowadzi się stabilnie nawet na prostej drodze beż ubytków.
Problem pojawił się jakiś czas temu. Pojechałem na szarpaki i stopniowo powymieniałem co trzeba było:
- sworznie wahaczy przednich
- wszystkie łączniki stabilizatora
- tulejki wahaczy przednich
Zbieżność ustawiona na stacji po naprawach.
Nie wiem tez w jaki sposób mogę sprawdzić w jakim stanie są górne mocowania amortyzatorów.
Wszystkie inne elementy nie wykazywały żeby był na nich luz, ani na szarpakach, ani jak sprawdzałem ręcznie np. łyżką do kół.
Samochód dalej myszkuje.
Zmieniłem również koła na zimowe, wyważyłem i też nic nie pomogło.
W zawieszeniu nic nie stuka, maglownica tez nie puka.
Spotkał się ktoś z was z takim zjawiskiem?
Proszę o pomoc bo już wariuje.
Zjawisko pojawiło się z dnia na dzień, w nic nie uderzyłem, nic wtedy nie zmieniałem. Nikt inny nie jeździł samochodem od momentu kiedy go kupiłem więc jakieś zdarzenia drogowe też wykluczam.
Od jakiegoś czasu mój Civic zaczął pływać (myszkować) po drodze. Jak go kupiłem to nie było takiego problemu. Nie prowadzi się stabilnie nawet na prostej drodze beż ubytków.
Problem pojawił się jakiś czas temu. Pojechałem na szarpaki i stopniowo powymieniałem co trzeba było:
- sworznie wahaczy przednich
- wszystkie łączniki stabilizatora
- tulejki wahaczy przednich
Zbieżność ustawiona na stacji po naprawach.
Nie wiem tez w jaki sposób mogę sprawdzić w jakim stanie są górne mocowania amortyzatorów.
Wszystkie inne elementy nie wykazywały żeby był na nich luz, ani na szarpakach, ani jak sprawdzałem ręcznie np. łyżką do kół.
Samochód dalej myszkuje.
Zmieniłem również koła na zimowe, wyważyłem i też nic nie pomogło.
W zawieszeniu nic nie stuka, maglownica tez nie puka.
Spotkał się ktoś z was z takim zjawiskiem?
Proszę o pomoc bo już wariuje.
Zjawisko pojawiło się z dnia na dzień, w nic nie uderzyłem, nic wtedy nie zmieniałem. Nikt inny nie jeździł samochodem od momentu kiedy go kupiłem więc jakieś zdarzenia drogowe też wykluczam.