PDA

Zobacz pełn± wersję : Wygłuszanie otworów fabrycznych na glosniki w 6gen. 3d hatch

prz3mo
10-10-05, 20:21
Otóż kupiłem na tył gło¶niki JBL (6x9). Bede montowal je w standardowe miejsca przeznaczone pod takie glosniiki. I teraz moje pytanie. Pod glosnikami znajduje sie "goła blacha" (nizej s± nadkola auta). Czy warto powkładac tam jakies g±bki? A moze ktos ma jakis inny patent? Szczegolnie zalezy na opiniach ludzi, ktorzy maja w tym miejscach zamontowane glosniki 6x9 (6 gen. 3d hatchback). Macie tam co¶ włożone? G±bki itd? Z gory dzieki.

sielka82
10-10-05, 21:51
Ja mam wlozon± g±bke i gra lepiej , wiec polecam ten patent. :D

prz3mo
10-10-05, 21:53
Ja mam wlozon± g±bke i gra lepiej , wiec polecam ten patent. :D

Obłożyłe¶ ni± cał± t± przestrzen tak? Przykleiles to jakos ?

cypiz
10-10-05, 21:59
Ja mam tam zupelnie pusto, moze faktycznie gabka poprawi nieco brzmienie... pomysl dobry. Jutro jak wyrobie czasowo, zobacze co maja w castoramie :)

sielka82
10-10-05, 22:03
Nie przyklejalem tej gabki tylko wlozylem ja luzem. Fakt ze bylo jej sporo tak ze zapełnila cala ta przestrzen.

prz3mo
10-10-05, 22:41
Nie przyklejalem tej gabki tylko wlozylem ja luzem. Fakt ze bylo jej sporo tak ze zapełnila cala ta przestrzen.

Aha, no to nawpycham tak gabek z kartonów po drukarkach :) Dzieki za info :)

ppm702
10-10-05, 23:05
i jeszcze jedno - jak będziesz przykręcał gło¶nik to między kosz a obudowę z tworzywa wklej g±bkow± uszczelkę do okien żeby kosz nie stykał się bezpo¶rednio z plastikiem. Poprawi CI to uszczelnienie i zmniejszy rezonans plastiku :) Powodzenia :!:

prz3mo
10-10-05, 23:10
i jeszcze jedno - jak będziesz przykręcał gło¶nik to między kosz a obudowę z tworzywa wklej g±bkow± uszczelkę do okien żeby kosz nie stykał się bezpo¶rednio z plastikiem. Poprawi CI to uszczelnienie i zmniejszy rezonans plastiku :) Powodzenia :!:

Ooo! Warto wiedziec, z tego co widze, to s± jakies pozostalosci takiej wlasnie uszczelki (szwab mial jakies glosniki tam). Ale wkleje nowe, dzieki :)

ppm702
10-10-05, 23:14
to s± jakies pozostalosci takiej wlasnie uszczelki
nie to jest piankowa za¶lepka montowana fabrycznie zamiast gło¶nika - dziura była po prostu zaklejona tylko jeleń zamiast wyci±ć otwór w piance pewnie starał się j± oderwać... :( A uszczelnić naprawdę warto. Ewentualnie kiedy¶ możesz pomy¶leć o pier¶cieniu z MDF montowanym pod otworem na gło¶nik od strony wewnętrznej (to tak dla usztywnienia).

AMD
11-10-05, 20:43
również posiadam 6gen 3h htb..ale zdecydowanie odradzam stosowania głosników na tylnej pólce...Zostały wytłumione nadkola, bagażnik lecz w celu przygotowania dobrego pola dla pracy suba :)))

Simonides
12-10-05, 11:44
tez mialem 6x9 z tylu i wymontowalem, plastiki pracowaly, a przeciez nie na tym polega zebym zdawal moc 15:1 na przod, tylniego nei slychac a jak slychac to juz z plastikiem :P
chociaz moze to akurat ja bylem rozklepany juz ze tu trzeszzalo tu brzeczalo

ppm702
12-10-05, 11:54
ja mam gło¶niki z tyłu w miejscach fabrycznych ale s± programowo odł±czone z odtwarzacza (s± podł±czone pod radio, a na radiu wył±czyłem końcówkę mocy z menu). Psuj± mi scenę dĽwiękow±, ale je¶li kto¶ chce mieć z tyłu gło¶niki to nie widzę przeciwskazań - ja się uczyłem na swoich błędach ;) Poza tym nie kazdy chce mieć suba w bagazniku. ;)

U mnie nic nie trzeszczy z tyłu :D

prz3mo
12-10-05, 21:10
Podł±czyłem i jak dla mnie gra bardzo fajnie, nic nie trzeszczy. Okleiłem naokoło uszczelk± do okien (jak mi poradzono w tym w±tku) miejsca gdzie osiada glosnik.
Glosniki to JBL CS396. Z przodu mam w drzwiach tez dwa glosniki, ale nie wiem nawet co tam siedzi (szwab włożył).
Wiadomo, ze taki zestaw to nie jest jakas profi instalacja. Mialo fajnie grac i jak dla mnie gra:)
Nie mam zamiaru wydawac kupe kasy na audio, nie to jest najwazniejsze dla mnie ;)

ppm702
13-10-05, 00:04
no to super je¶li Tobie pasuje :D Czyli lock :?:

Dominic
18-10-05, 13:55
jaka g±be mozna tam wepchnac?? gdzie kupic takie cu¶ ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66826477

czy taki cu¶ załatwi sprawe ??

kosiniak
18-10-05, 15:02
jaka g±be mozna tam wepchnac?? gdzie kupic takie cu¶ ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66826477

czy taki cu¶ załatwi sprawe ??
noe gzdie kupic to chyba proste?? :)

Dominic
18-10-05, 16:24
:) ale czy to tak± g±bke trzeba czy jaka¶ zwykł± a grubsz± ??help

ppm702
19-10-05, 12:12
:) ale czy to tak± g±bke trzeba czy jaka¶ zwykł± a grubsz± ??help
może być taka