Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny zamek z pilota

sebush
03-07-08, 16:00
w civicu mam fabryczny centralny zamek, niestety tylko z kluczyka, w jaki sposob moge go przerobic tak, aby mozna otwierac drzwi z pilota ? na allegro jest pelno jakis zestawow, mam kupic sam moduł z pilolatami czy caly zestaw z silownikami?

marcin.kakol
03-07-08, 16:48
w civicu mam fabryczny centralny zamek, niestety tylko z kluczyka, w jaki sposob moge go przerobic tak, aby mozna otwierac drzwi z pilota ? na allegro jest pelno jakis zestawow, mam kupic sam moduł z pilolatami czy caly zestaw z silownikami?

Chyba zależy od siłownika jaki masz teraz, jeśli obecnie masz zamontowane takie z modułem podczerwieni, czy z opcją konfiguracji pilota to wystarczy uniwersalny pilot sterujący, jesli masz siłowniki manualne to raczej bez ich wymiany sie nie obejdzie... Przynamniej tak mi się wydaje - prosze o sprostowanie jesli coś:)

nyggusik
03-07-08, 16:58
nie dawno kupilem taki zestaw wlasnie sterownik centralnego + dwa piloty scyzoryki :D chcialem montowac sam ale sam widok instrukcji mnie zniechecil... mialem centrala hondowskiego na kluczyk i okazalo sie ze trzeba jeden silownik wymienic ale teraz ciesze sie pilocikami :D

sebush
03-07-08, 17:44
a ten sterownik fabryczny trzeba wywalac ? moglby ktos opisac co i jak ? i ktory zestaw najlepiej kupic ?

piter123
05-07-08, 19:43
sebush w japońcach jest tak że nie dawali siłownika w drzwi kierowcy bo uważali że jest niepotrzebny, więc musisz zamontować tam siłownik, centralka jeśli jeszcze działa najlepiej zebyś ją wywalił i zamontował nowy zestaw z pilotami, bo ta stara jak sie pod nią podepniesz może paść

kama085
03-08-08, 01:09
chętnie dam Ci parę wskazówek co i jak zamontować. Jak coś to pisz na priv.

Kosciech
03-08-08, 09:17
Najlepiej to odpiąć oryginalną centralkę od centralnego, która jest w drzwiach kierowcy, w jej miejsce zainstalować centralkę z pilotami i dołożyć siłownik w tych drzwiach i wszystko będzie super banglać.

szpaq0
05-08-08, 09:40
klik http://forum.japanese-riders.pl/viewtopic.php?t=3434

pwl
08-08-08, 09:27
Jeśli można, podepnę się pod temat - czy w EJ9 '99 HB też nie ma siłownika w drzwiach kierowcy? Mam centralny, ale tylko z kluczyka...

Kosciech
08-08-08, 20:02
Jeśli można, podepnę się pod temat - czy w EJ9 '99 HB też nie ma siłownika w drzwiach kierowcy? Mam centralny, ale tylko z kluczyka...

nie ma, chyba że masz wersje która miała kiedyś oryginalny pilot

sebush
08-08-08, 21:20
niedlugo bede u siebie robil centralny z pilota z wykorzystaniem starej instalcji, pojawi sie fotostory z opisem, ktore wykonam razem z kama085 :D