Zobacz pełną wersję : wystrzelily poduchy i co dalej?
Mam zapytanie ?w moim civic`u wystrzelily poduchy-nie bez przyczyny oczywiscie,ale fakt jest.ze nie moge odpalic silnika bo najprawdopodobniej zostal odciety zaplon,wiem ze trzeba wymienic na nowe lacznie z tasma i sensorem (dzieki Maćku),ale niestety braklo mi kasy po naprawie przodu po wypadku,a autem pasowalo by zaczac jezdzic,wiem ze mozna doraznie zalozyc zaslepki na dziury,spoko ale auto nie zapali,wiec dajcie znac co trzeba zrobic zeby jezdzic bez wymiany poduszek.pozdro.ps.dzieki za podpowiedz Lio.
szklanka82
10-10-05, 20:15
komp przy odpaleniu poduch odcina zapłon i paliwo. nie wiem gdzie dokladnie ale wydaje mi sie ze za schowkiem powinin byc tak zwany "wyłącznik przeciążeniowy". wymontuj schowek i poszukaj albo lepiej do aso zadzwon
Niestety w Hondach chowają ten wyłącznik przeciążeniowy i zamiast jak w większości cywylizowanych samochodów zamontować go pod maską albo z boku fotela kierowcy montują do "pod" schowkiem. :roll:
szklanka82
10-10-05, 20:26
rzeczywiscie w wiekszosci fur przelacznik ten jest albo pod macha lub przy fotelu kierowcy.
przynajmniej Honda orginalna jest :D
fajnie.przelacznik znajde i co dalej?
naciśniesz go z góry i odpalasz.
jejku jakie proste..mam nadzieje ze tak bedzie.jest jeszcze druga strona medalu,.a mianowicie,jak bede wymienial poduszeczki,gdzie szukac sensora bo i on jest do wymiany?
wiesz co u mnie ten przełacznik jest za konsolą środkowa -> tam gdzie nawiewi radio
trzeba wcisnac i pojedzie
oki.jutro wycinaja przedni pas,zaloze nowe poduszki pod silnik i sprobuje z tym przelacznikiem.jak beda problemy to napewno bede drazyl temat dalej ,a narazie wielkie dzieki,przynajmniej clubhonda dba o swoich w przeciwienstwie do niektorych klubow.pozdro.
a najciekawsze ze w 3 d jest ten wylacznik w lewej czesci po otwarciu schowka i naciska sie z gory a w coupe go nie ma przynajmniej tam, wie ktos gdzie go ukryto tak na przyszlosc???
danielozabrze
19-10-05, 01:13
sensor do poduszek jest na srodkowym tunelu za lewarkiem skrzyni biegów. poznasz go szybko bo ida do niego kable z żółtą wtyczką i w żółtym peszlu, a sensor da sie naprawic, jak coś to dzwon 693076373, naprawiam sensory