Zobacz pełną wersję : problem z elektryka, pomóżcie!!
witam,
mam taki problem. w czasie jazdy zgasła mi tablica rozdzielcza, a zaraz potem silnik i coś zaśmierdziało delikatnie w środku auta.po sprawdzeniu bezpieczników pod kierownica i pod maska nic nie znalazłem.jest jeszcze jakieś miejsce z bezpiecznikami???? przyznam się, ze nie jestem fachowcem w tych sprawach. rozrusznik kręci ale nie chce zapalić, oczywiście brak kierunków, wycieraczek. a wszystko to w civic 1994. nie spotkaliście się może z czymś takim?
Mialem tak u siebie i najlepiej bedzie jak wzciagniesz wszystkie bezpieczniki pod kierownica sprawdzisz je okiem i wlozysz je spowrotem albo wymienisz chyba ze masz alarm to wtedy poszukaj bezpiecznikow od alarmu i tez je wyciagnij i wloz zpowrotem no chyba ze beda przepalone
sprawdzilem bezpieczniki, niby wszystkie ok. przekrecam kluczyk i ciemno, nie zapala sie stacyjka aczkolwiek swiiatla i radyjko gra, rozrusznik tez kreci. zwarcie czy jak???
A bena dochodzi do silnika ?? jesli jest bena to nie mam juz pomyslu bo umnie przy czyms takim szukalem szukalem i pomoglo dopiero wymienienie bezpiecznikow ;]
jestem po kolejnym sprawdzeniu. teraz juz wiem, ze prad jest w stacyjce ale juz nie dochodzi do pierwszej kostki, czyli nadal ciemno;(( moze ktos mialby jakis pomysl, z gory dziekuje.
Stacyjka do wymiany? Ja tak miałem w swojej audi 100. Musiałem wymienić stacyjkę i było ok. Rozrusznik kręcił a kontrolki się nie paliły.
Witam kolego
Bezpieczniki sprawdziłeś... a powiedz mi, czy przekaźniki także? (te duże kostki nad bezpiecznikami).
Obstawiam, że któryś mógł wyzionąc ducha i nie załącza obiegu. Obejrzyj wizualnie każdy z nich, czy któryś nie pachnie dziwnie/nie jest nadtopiony.
No i ewentualnie może któreś kable Ci się przetarły...
rozbierz stacyjkie przeczysc styki moze pomoze. Mialem taki problem ale bez mojerj ingerencji sam sie naprawil