Zobacz pełną wersję : problem z bezpiecznikami?
cześć, dzisiaj spotkała mnie przykra sytuacja mianowicie wsiadłem do auta, włączyłem nadmuch - działał, póżniej spryskałem tylną szybę i mi zamarzła wiec włączyłem ogrzewanie, i w tym momencie padło i ogrzewanie tylnej szyby i nawiew (nie działa też na 4 biegu) czy to wina bezpieczników czy może trzeba będzie wymienić silnik dmuchawy? jeszcze jakby mógł mi ktoś powiedzieć który bezpiecznik jest od wentylatora bo nie mam schematu ;/
Ogrzewanie tylnej szyby to chyba bezpiecznik nr 25 w kabinie i chyba nr 12 pod maską.
Wentylator - pod maska , bezpiecznik nr 6.
EDIT : http://obrazki.elektroda.net/69_1251140460.jpg - tu masz schemat .
Tak znalazlem ten schemat jednak wydaje mi sie ze jest on z 3d ponieważ w manualu od aerodecka jest inny schemat, znalazłem tez wspolny bezpiecznik dla dmuchawy i ogrzewania, mam nadzieje że to on, jutro rano go wymienie i dam znac czy naprawa sie udala :)!
Wymienilem bezpiecznik i wszytsko dziala jak nalezy, pytanie czy skoro dolozylem podgrzewanie lusterek to czy moge dac bezpiecznik 10A zamiast 7.5A?
Jak teraz już nie wywala to zostaw 7,5A.
Zasilanie do ogrzewania lusterek to trzeba było brać z obwodu podgrzewania szyby, a nie z obwodu sterowania tym podgrzewaniem.