PDA

Zobacz pełną wersję : problem z bezpiecznikami?

pafels
30-11-14, 20:02
cześć, dzisiaj spotkała mnie przykra sytuacja mianowicie wsiadłem do auta, włączyłem nadmuch - działał, póżniej spryskałem tylną szybę i mi zamarzła wiec włączyłem ogrzewanie, i w tym momencie padło i ogrzewanie tylnej szyby i nawiew (nie działa też na 4 biegu) czy to wina bezpieczników czy może trzeba będzie wymienić silnik dmuchawy? jeszcze jakby mógł mi ktoś powiedzieć który bezpiecznik jest od wentylatora bo nie mam schematu ;/

fakirsd
30-11-14, 22:24
Ogrzewanie tylnej szyby to chyba bezpiecznik nr 25 w kabinie i chyba nr 12 pod maską.
Wentylator - pod maska , bezpiecznik nr 6.

EDIT : http://obrazki.elektroda.net/69_1251140460.jpg - tu masz schemat .

pafels
30-11-14, 22:36
Tak znalazlem ten schemat jednak wydaje mi sie ze jest on z 3d ponieważ w manualu od aerodecka jest inny schemat, znalazłem tez wspolny bezpiecznik dla dmuchawy i ogrzewania, mam nadzieje że to on, jutro rano go wymienie i dam znac czy naprawa sie udala :)!

pafels
01-12-14, 07:36
Wymienilem bezpiecznik i wszytsko dziala jak nalezy, pytanie czy skoro dolozylem podgrzewanie lusterek to czy moge dac bezpiecznik 10A zamiast 7.5A?

Bartko
01-12-14, 08:47
Jak teraz już nie wywala to zostaw 7,5A.
Zasilanie do ogrzewania lusterek to trzeba było brać z obwodu podgrzewania szyby, a nie z obwodu sterowania tym podgrzewaniem.