Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wydech po zagrzaniu pracuje jak subaru

uk4shr
29-11-14, 17:09
Taki problem, zamontowałem końcowego proexa oem looka i jak auto się zagrzeje to podczas dodawania gazu słychać z wydechu jakby subaru jechało, tak dziwnie warkocze, do momentu zagrzania oraz chwilę po zagrzaniu było ok, przedmuchów nie ma na łączeniu bo dodatkowo uszczelniłem pastą do wydechów, słychać tak w każdym zakresie obrotów

Labed2007
29-11-14, 17:54
Nagraj ten dźwięk i podaj link.

uk4shr
29-11-14, 18:08
Kurde ciężko bo nie mam za bardzo czym, jutro postaram się coś nagrać, dopóki się nie zagrzał to pracował normalnie a po zagrzaniu nie ma typowego "buczenia" jak to honda tylko takie buczenie z warkotem jak silnik boxera, dodam że trochę jakby na mocy stracił, nie resetowałem kompa ale nie wydaję mi sie zeby to był powód

mirasek
29-11-14, 18:28
Zbyt mały luz na zaworze/zaworach wydechowych?

GizY
29-11-14, 18:32
dzwiek boxera Ci nie odpowiada?;p skoro nie ma przedmuchow to widocznie tak ma pracowac..

uk4shr
30-11-14, 04:02
Dźwięk boxera odpowiada tylko spadek mocy nie bardzo :P i uważam żę nagle luz nie mógł się zmeinić po zmianie wydechu..

Davido_
30-11-14, 07:56
Ja miałem przypadek że d14 na przelocie pracowało jak boxer ... u mojego ojca . Po jakimś czasie zrzucaliśmy pokrywę do malowania i mówię : a dobra od razu sprawdzę przy okazji ustawienie rozrządu . I okazało się , że 2 czy nawet 3 zęby przestawiony ( już nie pamiętam aktualnie ) . Rozrząd ustawiony , zawory też i brzmi normalnie i jedzie normalnie .

Kriss91
30-11-14, 09:24
Może to czysty przypadek z wydechem. Jest kompresja i zapłon na każdym cylindrze?

uk4shr
30-11-14, 12:40
Raczej tak bo jak założę seryjny to pracuje normalnie bez żadnego warkotu

Gibbon
30-11-14, 17:15
Jak jeździłem bez końcowego to też pięknie bulgotał jak subarynka przy schodzeniu z obrotów, po założeniu przelotu na końcu jest już cisza. Spytaj Saitiego, może tak Ci wydech wyspawał :D

Kriss91
30-11-14, 22:50
No więc jeśli po powrocie do seryjnego wydechu wszystko działa prawidłowo to ewidentnie musi być coś z końcowym.

uk4shr
01-12-14, 21:02
Dowaliłem pasty od wydechów i chyba trochę zapchała, delikatnie słychać jeszcze ten warkot ale nie jest to takie uciążliwe jak wcześniej więc prawdopodobnie musiał być jakiś przedmuch