PDA

Zobacz pełną wersję : Sterowanie nawiewem - problem :(

jakub2332
28-11-14, 19:11
Witam,

Przed chwilą gdy próbowałem zmienić zakres pracy nawiewy z samej kabiny na samą szybę pokrętło zawiesiło się i nie chciało dać przekręcić :/ spróbowałem mocniej i przeskoczyło, ale nadal działa tylko na kabinę (człowieka) choć pokrętło się kręci .... co mogło się spierdzielić ??? :/ Jeździłem godzinę wcześniej i wszystko było ok.

Bartko
28-11-14, 19:52
Tunel środkowy zdejmij i popatrz. Tam jest czysta mechanika: cięgno, zębatki i inne pierdoły.

lookaty
29-11-14, 09:07
Cięgno spadło z trzpienia w pokrętle, da się zrobić bez zdejmowania tunelu, trzeba wyjąć przyciski klimy, obiegu zamkniętego i zaślepki. Potrzebny długi śrubokręt i trochę gimnastyki. Najlepiej jednak wyjechać tunelem i jak założysz cięgno to nakręcić nakrętkę, chyba M6, na trzpień pokrętła, wtedy linka już nie spanie ;)

jakub2332
29-11-14, 10:33
Cięgno spadło z trzpienia w pokrętle, da się zrobić bez zdejmowania tunelu, trzeba wyjąć przyciski klimy, obiegu zamkniętego i zaślepki. Potrzebny długi śrubokręt i trochę gimnastyki. Najlepiej jednak wyjechać tunelem i jak założysz cięgno to nakręcić nakrętkę, chyba M6, na trzpień pokrętła, wtedy linka już nie spanie ;)

Dzięki za info :) Idę działać :)

jakub2332
29-11-14, 14:30
Zrobione :) Troche za pierwszym razem ciezko chodzi pokretlo ale dziala ;) Patent z nakretka zastosowany tylko ze musi byc M5 :) Dzieki za podpowiedzi :)

lookaty
01-12-14, 21:04
Może i M5, strzelałem, nie pamiętałem. Fajnie że się udało :)