PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie znajde plus w okolicach skrzynki bezpieczników?

Suflarez
27-11-14, 19:25
Cześć, jak w temacie, jestem w trakcie przerabiania centralnego na kluczyk, poprowadziłem przewody od nowej centralki w okolice skrzynki bezpieczników i mam problem, bo widzę dwa grube czerwone przewody, które do niej wchodzą ale:
1. nie mogę wypiąć wtyczki, którą są wpięte w skrzynkę,
2. nawet gdybym ją wypiął, to boję się przeciąć któryś z nich, żeby potem nie było jakichś niespodzianek.
Gdzie mogę się podłączyć?
I jeszcze pytanie, czy przewody od centralki dające prąd na kierunkowskazy mogę podpiąć pod przełącznik awaryjnych nad radiem? Z centralki wychodzą dwa - rozumiem, że do awaryjnych mogę podpiąć jeden lub oba?
Z góry dzięki

Genax
27-11-14, 19:52
Możesz przecież podłączyć + pod wolne piny w puszcze bezpieczników. Sprawdź miernikiem gdzie pojawia się stałe + i dolutuj sobie do końca kabla np. konektor po czym podłączasz pod ten pin, na którym jest ciągły +. Co do kierunków to owszem możesz tak zrobić ale w przycisku jest chyba 6-7 kabelków. Najlepiej podłączyć się pod kable od kierunków przy manetce. Tam masz 3 kable z czego 2 są od kierunków i nie możesz podłączyć tylko jednego bo przy otwieraniu/zamykaniu będzie ci migać jedynie prawa lub lewa strona. Było pełno tematów o centralce więc powinieneś znaleźć odpowiedzi na inne pytania :)