k0st3k
27-11-14, 11:42
Witam
Mam w planach kupić civic sedana VIII i go lekko dłubnąć ;)
Mam parę swapów za sobą, ale w gen 6 i dotyczyły serii B.
Pytania:
1. K20 z FN jest plug&play do FD? Raczej tak, ale chciałbym się upewnić czy trzeba coś (?)rzeźbić.
2. Podłączenie wiązki kabinowej będzie wymagało pewnie modyfikacji...możecie podpowiedzieć jakich lub kto by mógł tego się podjąć. W 6 gen serię B do obd2a/b robiłem to sam...miałem problem z H serią, ktoś inny bardziej doświadczony musiał dokończyć, ale auto udało się uruchomić ;)
3. Swap hamulców podejdzie?
4. Fotele - rzeźba? Czy odkręć, przykręć ? Co z airbag - podłączenie?
5. Kiera podejdzie...
6. Wiązka silnika z angielskiego FN wymaga przedłużenia, aby ją doprowadzić w odpowiednie miejsce?
7. VIII mają więcej elektroniki niż VI...czy uda uruchomić się VSA i inne pierdoły ?
Na pewno pytań będzie więcej, ale to na szybko mam w głowie.
Dzięki
Kostek
Mam w planach kupić civic sedana VIII i go lekko dłubnąć ;)
Mam parę swapów za sobą, ale w gen 6 i dotyczyły serii B.
Pytania:
1. K20 z FN jest plug&play do FD? Raczej tak, ale chciałbym się upewnić czy trzeba coś (?)rzeźbić.
2. Podłączenie wiązki kabinowej będzie wymagało pewnie modyfikacji...możecie podpowiedzieć jakich lub kto by mógł tego się podjąć. W 6 gen serię B do obd2a/b robiłem to sam...miałem problem z H serią, ktoś inny bardziej doświadczony musiał dokończyć, ale auto udało się uruchomić ;)
3. Swap hamulców podejdzie?
4. Fotele - rzeźba? Czy odkręć, przykręć ? Co z airbag - podłączenie?
5. Kiera podejdzie...
6. Wiązka silnika z angielskiego FN wymaga przedłużenia, aby ją doprowadzić w odpowiednie miejsce?
7. VIII mają więcej elektroniki niż VI...czy uda uruchomić się VSA i inne pierdoły ?
Na pewno pytań będzie więcej, ale to na szybko mam w głowie.
Dzięki
Kostek