Zobacz pełną wersję : Czerwony znaczek Hondy
Witam, mam w planach kupno hondy civic 7, znalazłem hondę w silniku 1.6i ES. Możecie napisać coś więcej o tym modelu? Jak się sprawdza, gdzie zwracać uwagę przy oględzinach? Honda ma z przodu znaczek hondy na czerwonym tle, coś to oznacza czy ktoś sobie to przykleił żeby robić wrażenie na pierdzioszkach?
LeszekCIVIC
25-11-14, 07:54
No nie jest to type-r :)
w hondzie 7gen sie psuja jakies duperelki takie jak latajacy fotel , skrzypiacy pedal sprzegla i inne duperele , z grubszych spraw posluchaj czy nie slychac lozysk w skrzyni biegow , sprawdz nagrzewnice a raczej sterowanie nadmuchem (czy ciegna chodza gladko) a tak to jezeli nie byla jakos tluczona albo cisnieta nonstop do odciecia to nic sie nie powinno dziac .
Ogolnie sprawdz ja jak kazdy inny samochod - wycieki , amorki / sprezyny , rdza itp.
Dzięki wielkie za odpowiedz. Już myślałem że może to jakaś unikalna wersja ;) Mam jeszcze pytanie odnośnie tych sportowych nakładek na progi, czy ciężko jest je dokupić i czy na tylnym zderzaku też jest nakładka czy może trzeba wymieniać cały?
Można dokupić. Są tematy odnośnie kupna hondy. Rozumiem, że jesteś nowy ale przegrzeb 2 strony, a znajdziesz tematy gdzie wszystko jest już opisane :)
No właśnie nie mogłem połapać się w tym forum, ale już chyba wiem to co chciałem :)
LeszekCIVIC
26-11-14, 07:51
Jak bys sprawdzal u kogos na kanale czy cos to obejrzyj uszczelniacz walu chyba ze masz zamiar zrobic rozrzad na wszelki wypadek to wtedy tylko 30 zl dokladasz do uszczelniacza bo to jedna robota , posluchaj lozysk (okolo 40 km/h powinny zaczynac huczec) , zobacz jak chodzi tylna wycieraczka bo czesto sie tam silniczek zaciera w 7 genach.
niby piertoły ale zawsze na piwo sobie ogryziesz pare złotych.
Jutro bede ogladał więc dzięki za informacje. Rozrząd jest do wymiany tego sprzedający nie ukrywa, z reszta zobaczymy jak bedzie :) a jaki jest koszt wymiany całego rozrzadu w hondach, taki przewidywalny?