PDA

Zobacz pełną wersję : Lampy Type-R w Vigen - może polecieć dowód

kasa3211
24-11-14, 17:00
Mam takie pytanie, czy mając światła a'la TypeR - powiedzmy takie jak te:

http://www.samnaprawiam.com/sites/default/files/images/03_91.jpg

To mogę łatwo stracić dowód rejestracyjny? W ogóle jak to wygląda prawnie? Przejdzie przegląd, niebiescy się nie przypucują?

kaszo
24-11-14, 17:27
Dlaczego mialby poleciec? O ile nie okleisz ich fokia, albo sobie nie zrobisz soczewek to nie ma sie czego bac

kasa3211
24-11-14, 19:41
Ok, dzięki za info. Po prostu nie wolno kombinować z hologramami

Rudy_
24-11-14, 23:58
3 lata mam takie i każda kontrola (nawet upierdliwa bardzo :) ) i przeglądy przechodzi bez problemu

Labed2007
25-11-14, 14:40
3 lata mam takie i każda kontrola (nawet upierdliwa bardzo :) ) i przeglądy przechodzi bez problemu
Potwierdzam,

a jeżdżę z takimi światłami od stycznia 2011, pomalowane wkłady łącznie z odbłyśnikiem kierunku :) To taki popularny mod, że chyba miśki myślą że tak ma być :D.
Homologacja na kloszach jest, gorzej jakbyś miał jakieś ringi z soczewką kupione na allegro.
Problemy u nas przy kontroli bywają z innych powodów: niebieskie czy inne kolorowe ledy w rejestracji czy na postój, koła wystające poza obrys, b. głośny wydech, ciemne szyby z przodu. Na upierdliwego to niestety w każdym modzonym aucie niebiescy znajdą punkt zaczepienia...

Rudy_
25-11-14, 15:42
Problemy u nas przy kontroli bywają z innych powodów: niebieskie czy inne kolorowe ledy w rejestracji
hah mi nie chcieli przeglądu podbić bo miałem zimne białe ledy w rejestracji a koleś uparł się że są niebieskie i że tak nie może być ;)

Labed2007
25-11-14, 16:07
hah mi nie chcieli przeglądu podbić bo miałem zimne białe ledy w rejestracji a koleś uparł się że są niebieskie i że tak nie może być ;)

A mi kiedyś o żarówki a'la xenon bluevision czy cos ;d