PDA

Zobacz pełną wersję : d15b7 gaśnie

daniel_2007
01-07-08, 18:44
coś dziwnego odpaliłem rano auto pojechałem na stacje benzynowa po tankowaniu nie mogłem odpalić auto na stacji stało lekko przodem w dół zepchnąłem kawałek na równą nawierzchnie chwile poczekałem i odpaliłem. zdarzyło już mi się to drugi raz. Dwa tygodnie temu zmieniłem pompę paliwa. Co to jest zła aura na stacji dla hondy :-)

mario_97
06-07-08, 16:49
mi tez gasla hondzia,ale okazalo sie ze bendix sie zepsul...
wymienilem go i juz niemam problemow na dotyk w kazdej chwili mi odpala :)

waw
06-07-08, 16:57
moze pompa sie zawiesza i nie zawsze podaje? w czasie jazdy nie masz problemow?
czysciles zbiornik przy wymianie pompy? moze masz tam troche syfu, ktory przy niskim poziomie paliwa stwarza problemy.
usterka z tych bardziej upierdliwych ;)

Mario- gasla przez bendix?chyba raczej nie chciala odpalic ;)

Łukasz81
06-07-08, 20:38
ja mam to samo i zawsze jak tankuję to odpalam auto z odkręconym korkiem od baku , zakręcam i ogień. pewnie korek walnięty.
pozdro.

daniel_2007
22-07-08, 11:54
wymieniłem pompę na inną i było dobrze wczoraj jednak podjechałem na parking gdzie auto stało lekko z górki przód był wyżej niż tył.Odpalam bez gazu auto odpaliło ale zaraz spadły obroty i po chwili zgasło. Zepchnąłem na równiejszy teren i dopiero odpaliłem.Zauważyłem że zbiornik paliwa nie jest sztywno przykręcony do podwozia tylko trochę lata na tych szelkach

Siny26
22-07-08, 13:07
przylutuj przekaźnik pompy paliwa bo możliwe że zimne luty sie zrobiły. a filtr paliwa kiedy wymieniany?

BARTAS998
22-07-08, 17:19
kolego odemnie z city - przykrec zbiornik, od gory zobacz czyu kable sa ok, nastepnie przelutuj przekaznik, zobaczymy co dalej zioom.

daniel_2007
23-07-08, 20:11
filtr paliwa nowy a gdzie ten przekaźnik jest wczoraj zgasiłem hanke po 24 godzinach nie chciała odpalić po kilkukrotnym kręceniu i ruszeniu pedałem gazu odpaliłem dodam że czasami jak zatrzymam się to obroty spadną nisko ale za chwile podniosą się do normalnego poziomu

Pablo18Kce
24-07-08, 15:34
daniel_2007 w mojej d15b2 przekaźnik umiejscowiony jest w następującym miejscu. Jak siedzisz za kierownicą, to niżej po lewej stronie masz skrzynkę z bezpiecznikami. Gdy się schylisz i zobaczysz je od spodu to zauważysz obok przykręconą szarą kostkę troszkę większą od pudełka zapałek (Na mojej jest napis MITSUBA) do której wpięta jest brązowa kosta z kablami. odkręcasz przekaźnik, wypinasz kostkę, wyjmujesz z tego szarego plastiku i przelutowujesz styki od spodu.

Pozdro

daniel_2007
25-07-08, 19:24
dzisiaj to samo auto stało całą noc i dzień chciałem odpalić odpaliłem ale niestety prawie odrazu zgasło kręciłem to łapało ale nie chciało odpalić. zdiąłem siedzenie tylnie i jak zacząłem ruszać zbiornikiem to odpaliłem. Zauważyłem przy tym że jak próbowałem odpalać to chyba ten przekaźnik nie pstykał i nie uruchamiała się pompka paliwa czy to możliwe?

daniel_2007
26-07-08, 12:39
przelutowanie styków polega na podgrzaniu ich lutownicą? proszę o szybką odpowiedź bo mam przekaźnik pompy na stole a nie chcę zrobić coś źle

daniel_2007
30-07-08, 21:53
przelutowałem przekaźnik narazie ok można zamknąć

BARTAS998
31-07-08, 08:31
No i git, a przekaznik musi cykac zeby wlaczyl pompe, jak nie cyka to jest do dupy.