Zobacz pełną wersję : civic d15b2-->prelude h22a
krzysiek93.3
20-11-14, 18:18
Witam, moje poczciwe 1.5 po 430 tyś. powoli kończy żywot, więc zacząłem myśleć o swapie i kupiłem powypadkową prelude IV z h22 185km, i mam takie pytanko, co jeszcze będę potrzebował do swapu ?
Łapy pod h22 w civicu, półosie pod h22 w civicu, przerobienie wiązki silnikowej i kabinowej w Twoim civicu pod dane obd itd itp. Jednymi słowy sam silnik to nie wszystko, największe koszta dopiero przed Tobą :)
krzysiek93.3
20-11-14, 18:40
Wiem że silnik to tylko początek dlatego kupiłem całą prelude :cool: z elektryką i łapami dam sobie rade, tylko jak to z tymi półosiami ? pralka jest troche szersza, czyli trzeba by je skrócić i w tym widzę problem :mad: chyba że jeszcze o czymś nie wiem, ale chciałby sie dowiedzieć prędzej :confused:
z tego co gdzies czytalem to h22 w Vgenie to nie taka super sprawa.. nisko wisi miska olejowa ( chyba ze bedziesz kombinowal a nie kupowal gotowe lapy to moze nie bedzie jakiejs mega tragedii.. ) no a tak to jak wyzej.. wiazki do przerobki, polosie pasowaloby kupic bo jakos nie widze innej mozliwosci.. o tym ze pasuje zrobic do tego wydech, hamulce i zawias chyba wspominac nie trzeba..?;]
krzysiek93.3
22-11-14, 22:58
a hamulce z pralki da rade jakoś ogarnąć do eg4 ?
Mateusz_Civic
23-11-14, 03:37
przod mozna ogarnac delikatnie przeszlifowane jarzma pasuja tarcze od rovera i mamy 282 na przodzie
krzysiek93.3
23-11-14, 14:33
Jak dobrze pójdzie to za tydzień zaczynam zabawe z przekładką ;)
Jak dobrze pójdzie to za tydzień zaczynam zabawe z przekładką ;)
pomysl 2 razy zebys pozniej nie zalowal.. poczytaj na necie jak to wyglada plusy i minusy..
Ja mam w mojej coupe h22a2 185km - silnik jest nisko osadzony ale niema tragedii. W komorze jest mega ciasno. Ale coś za coś.
krzysiek93.3
10-12-14, 16:54
Panowie , a co do zawieszenia co poradzicie? napewno będe chciał wymienić wszystkie tuleje, amortyzatory, i założyć stabilizatory, bo teraz nie mam, i nie bardzo wiem od czego by pasowały? ps. to ma być samochód do normalnej jazdy także gwin, gleba odpada.
co do tulei to nie ma sensownych zamienników poza OEM honda ale one sa b.drogie
zostaje praktycznie poliuretan ale on troche usztywni bbude
krzysiek93.3
10-02-15, 15:27
wie może ktoś czym sie różni wiązka od pralki z h22 od tej z f20? gdzieś czytałem że wystarczy do wiązki z f20 dodać dwa kabelki do vtec? po wyjęciu tej co mam zauważyłem że była chyba przedłużana, czy coś takiego, i po następnej przeróbce będzie to troche ulep :mad: