Zobacz pełną wersję : kolektor ssacy d13b2 mpfi
Witam, robie mpfi i mam problem jak wykrecic ostatnia śrubę w kolektorze ssacym, chodzi o ta co jest na srodku od dołu. I drugie pytanie ktos wiem moze jak podpiac bak z d15b7 ?? bo nie mam tej drugiej wtyczki i nie wiem jak podpiac teraz weze paliwa. Bede wdzieczny za pomoc a i jeszcze jedna rzecz :P w ktorym miejscu jest zaslepiony engne na liczniku, wystarczy tylko dołożyć żarówkę i bedzie dzialac ??
od gory ciezko podejsc. wejdz pod auto;] sciagasz stary bak, zakladasz nowy;] hmm to gdzie masz ta druga wtyczke? z przewodami od paliwa jest troche kombinowania..
daniel3808
19-11-14, 08:15
Co do śrubki kolektora to ja biorę sobie najzwyklejszy oczkowy i wkładam od boku (klucz zakładam na nakrętkę trzymając go w poziomie mniej więcej) od strony rozrządu, teraz nie mam dużego problemu z jej odkręcaniem bo już robiłem to wiele razy, można też pod auto wejść i od spodu
I drugie pytanie ktos wiem moze jak podpiac bak z d15b7 ?? bo nie mam tej drugiej wtyczki i nie wiem jak podpiac teraz weze paliwa. Bede wdzieczny za pomoc a i jeszcze jedna rzecz :P w ktorym miejscu jest zaslepiony engne na liczniku, wystarczy tylko dołożyć żarówkę i bedzie dzialac ??
co do baku to potrzebujesz węże gumowe nowe + opaski zaciskowe i końcówkę do zamontowania w pompie paliwa, jeżeli chodzi o wiązkę to najlepiej przełożyć całą z d15b7 bo wiązka z d13 jest zupełnie inna. Check engine w liczniku nie jest zaślepiony, jak go nie ma w fabrycznym miejscu to go tam nie dołożysz, najlepiej kupić licznik z tą kontrolką - najmniej problemów - albo dołożyć w innym miejscu.
kaczka208D
19-11-14, 14:43
Środkowa śrubę spróbuj wykręcić zwykłym kluczem płaskim. Da się to zrobić nawet od góry z tego co pamiętam
Check engine to druga kontrolka od lewej w tarczy od paliwa i temp wody :
i.imgur.com/cGSM3np.jpg
Jak masz zegary z EG3 to masz tam puste miejsce, wkładając żarówkę będzie to normalnie działać z tym że będzie trochę słabiej świecić - trzeba rozkręcić zegary i zmyć czarną farbkę z miejsca kontrolki i włożyć jakiś pomarańczowy kawałek plastiku w okienko np. po tic tac-ach i np. nalepić znaczek takiej kontrolki u mnie wyszło to tak:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?217608-EG3-D13B7-by-kaczka208D/page3
Dokładny schemat podłączenia przewodów paliwowych masz na forum w temacie o mpfi na d13b7 czyli tu:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?59809-D13B2-mpfi-%28na-D13B7-%29-co-jeszcze-mo%BFe-by%E6-potrzebne