Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Reflektory przód, halogeny

Bodzio
18-11-14, 15:17
Cześć wszystkim! Jestem świeży na forum więc jeszcze raz witam wszystkich forumowiczów :)!

Mam mały problem, od jakiegoś czasu szukam halogenów do hondy civic 6 przed liftem rocznik 1997 5d w liftbacku. Coś takiego: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/eb/Five_door_Honda_Civic_(European).jpg Akurat wersja na zdjęciu nie ma halogenów, ale nie mogłem znaleźć żadnego zdjęcia z halogenami, a moje autko chwilowo jest u blacharza na małe poprawki. Wracając do tematu czy ktoś się orientuje czy gdziekolwiek można kupić halogeny do tej wersji? Przejrzałem chyba wszystkie sklepy internetowe itd. i nigdzie nie mogłem takich znaleźć. Dodatkowo czy ktoś wie może, czy do tego modelu można dostać jakieś fajne przednie reflektory inne niż seryjne z homologacją?

Skubik
18-11-14, 17:16
o te Ci chodzi?
http://jarusnet.pl/halogeny-przednie-civic-6gen-96-00

Bodzio
18-11-14, 18:14
Tak wydaje mi się, że to są te okrągłe, wielkie dzięki!!!! :) A co z reflektorami przód jest coś co wygląda inaczej niż seria i ma homologacje?

Młody ŁDZ
18-11-14, 18:22
Tuningowe lampy i homologacja nie ida w parze ;)

MM63
18-11-14, 19:00
Tak wydaje mi się, że to są te okrągłe, wielkie dzięki!!!! :)

C**** prawda. To halogeny do 3D.

Do 5D masz co najmniej jeden komplet używany na allegro, czyli halogeny (stanley chyba), maskownice, mocowania. Były też kiedyś nowe, ale same halogeny carello za 400. Mocowania czasem pojawiają się na forumowej giełdzie.

Młody ŁDZ
18-11-14, 20:25
C**** prawda. To halogeny do 3D.
Dokładnie tak, na stronie Jarusneta nawet jest napisane ze nie pasują do angielek. :) aczkolwiek Jarusnet może je pewnie załatwić, więc warto się do niego odezwać ;)

MM63
18-11-14, 22:06
Dokładnie tak, na stronie Jarusneta nawet jest napisane ze nie pasują do angielek. :) aczkolwiek Jarusnet może je pewnie załatwić, więc warto się do niego odezwać ;)

On ciągnie chyba tylko nowe graty, więc w przypadku angielki może być problem, bo nie ma jako takich zamienników - jedynie używki lub bardzo drogie nówki sztuki carello. Tyle, że raczej nie kupi się nowych maskownic czy mocowań, a same halogeny.

Rafik89
19-11-14, 13:54
A na allegro szukałeś?

A tak przy okazji się zapytam, bo też planuje w swojej Hondzie (LS7 4D '03) założyć halogeny i się zastanawiam ile będzie mnie kosztował ich montaż. Może jest ktoś kto jest zorientowany w tym temacie, ile kosztuje, ile czasu się z tym schodzi itp.