PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana żarówek w radiu EP2

t6p
16-11-14, 10:07
Szukałem na forum czegoś odnośnie żarówek w radiu w hondzie civic ep2, jak je wymienić, i niestety nic nie znalazłem. Pytałem w sklepach (również w ASO) i otrzymałem informację, że nie da się ich kupić. Jedyna metoda - wymiana radia, co mnie nie satysfakcjonuje. Czy ktoś przerabiał już ten temat u siebie? Jak to jest z tymi żarówkami, gdzie je można kupić? Czy wymiana jest problematyczna, czy da się to zrobić samemu, lub może lepiej komuś to zlecić? Z góry dzięki za wszelką pomoc.

lajsta
16-11-14, 10:45
Jak wszystko i to da się pewnie naprawić ale grzebania pewni będzie sporo. Mnie też siadło całe podświetlenie w fabrycznym jednak na szczęście haczyłem jeszcze o gwarancję więc wymienili na nowe. Wtedy mi również powiedzieli że naprawa jest niemożliwa.
Ja bym jednak rozważył wymianę radia na coś lepszego. Po pewnym czasie wsadziłem Clariona FZ-502E i zestaw przednich głośników uDimension Element 6 - różnica jest niesamowita.

owsikk
17-11-14, 20:01
Jak pamiętam żarówki trzeba lutować. Kiedyś sprzedałem panel radia koledze który miał po pierwsze wymieniać spalone żarówki, a po drugie przekładać gumki dające kolor klawiszy. Jak już się rozbierze prosta robota.
W razie czegoś mam jeszcze jeden panel radia z czerwonym podświetleniem.