PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana głośników przód civic viii 4d wersja fd

mialczek
15-11-14, 11:10
Cześć,

Chciałbym prosić o pomoc w dostaniu się do przednich głośników w civic jak w tytule silnik R18A2.

Z góry dziękuję za linki i posty.

Liero
16-11-14, 13:47
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?10037-Instrukcja-serwisowa-do-Civica-8-gen-PL

Sciagasz instrukcje,szukasz tego czego potrzebujesz i dzialasz :) ale pewnie jak w wiekszosci modeli,maskownice glosnikow sa na wcisk,wiec wystarczy pociagnac do siebie i masz glosnik,on przykrecony pewnie na srubach,je odkrecasz,wyciagasz wtyczke i glosnik wyjety.

mialczek
17-11-14, 22:21
Dzięki za manualka. Przydał się przy spince w klamce. Znalazłem też dobry filmik od ruska na youtube. How to replace front factory speakers Civic FD. Miałem zapieczona kostkę i 2 godzinki walczyłem ale jest zwycięstwo :). Nie jestem do końca zadowolony z tego jak głośnik gra - prawdopodobnie kostka ma przerdzewiałe wtyki. Znasz może jakiś sklep internetowy który rozprowadza takie części? Lub pomysł pod czym szukać/jak to nazwać na allegro? Kostki wtyczki trochę słabo wyszukuje.

Znasz może specyfikację tych głośniczków gdybym chciał zamienić na większe? A może masz jakiś konkretny typ?

Dziękuję

Liero
19-11-14, 16:07
Ja mam civa dobre pare lat starszego i stykni nic nie sa przerdzewiale,na dodatek sa posmarowane specjalnym smarem, wiec wydaje mi sie,ze wlasnie tym one sa wysmarowane :) ale jesli sa pordzewialem,to papier scierny i dokladnie przeczyscic,psiknac jakims kontakt sprayem i powinno pomoc.