Zobacz pełną wersję : Usunięcie listew z ej9
Witam, mam zderzaki z listwami i chciałbym je przerobił na bez listw, fakt że taki zderzak można kupić jednak problem polega na tym że jeszcze mnie nie popieściło żeby dać 400zł za zderzak bo nie ma listewki... czy jeśli wyciął bym listwę to mógłbym od spodu dać włókno szklane i na grubość ścianki zderzaka wypełnić to szpachlą do plastików?
Uwierz,ze lepiej szukac zderzaka bez listw pod kolor nadwozia,wyjdzie to napewno taniej - bo czesto sa okazje, forum,olx,allegro,szroty itd..przerobka ori zderzaka to lipa,taka szpachelka wkoncu peknie,zderzak ciagle pracuje,kamienie na ulicy strzelaja,szkoda nerwow,a po drugie i tak taki zderzak poszpachlowany musisz polakierowac a to znowu koszt,w sumie za cene lakierowania masz ori zderzak bez listw..przerabialem ten temat i wlasnie polecam Ci szukac ori w dobrej cenie :)
na forum bez 350zł nawet nie ma co podchodzić ;)
czy jeśli wyciął bym listwę to mógłbym od spodu dać włókno szklane i na grubość ścianki zderzaka wypełnić to szpachlą do plastików?
Nie ma szans by to było trwałe.
Jedyna opcja, to oddać do ogarniętego spawacza plastików - taki ktoś to zrobi perfekcyjnie, że nie będzie trzeba dać nawet grama szpachli.
Jednak taka usługa sporo kosztuje - w mojej okolicy porządny fachowiec liczy sobie za usunięcie listew z obu zderzaków 750zł.
Dolicz do tego koszt lakierowania, to już się robi wesoło ;)
na forum bez 350zł nawet nie ma co podchodzić ;)
Ja sprzedalem swoj przedni ori z coupe w kolorze srebrnym w bdb stanie za 270zl i poszedl zaraz,niestety,zeby dorwac przedni zderzak ori z coupe przedliftowy,trzeba non stop przegladac oferty i jak jakas sie pojawi zaraz kupowac bez zastanawiania :) to akurat chodliwy towar,wiec trzeba miec szczescie zeby kupic w dobrej cenie :) polecam ogladac allegro i olx,czasami handlerze sprzedaja rozbite auta,a nie maja pojecia ile taki zderzak jest wart,jesli chcesz,moge ci dac namiar na ori zderzak z coupe,tyle,ze duzo jest do spawania - popekany przy lampach i na dole zderzaka, wiec odrazu trzeba spawac i lakierowac + koszt zderzaka.
ja zaspawałem kupiłem plastik do spawania i opalarka zaspawałem i jest ok