PDA

Zobacz pełną wersję : ej9 problem z abs

bubu262
05-11-14, 11:46
Witam. Może ktoś miał podobny problem, chciałbym troche pomóc - nakierować Checkera gdzie szukać.
Paliła się u mnie kontrolka abs prawie cały czas. Auto było u Michała i wszystko posprawdzał, poczyścił itd związanego z abs. Po tej wizycie jest tak , że teraz najczęściej kontrolka pali się ok minute i gaśnie . Zadrza sie też , że gasnie od razu lub też nie gaśnie wcale. Oczywiście jak się nie świeci to abs działa, a jak się świeci to nie działa. Doradźcie bo nie chciałbym, aby Michał szukał problemu cały dzień .
Pozdrawiam

piotreek23
05-11-14, 13:01
Bez odczytania błędu..to można wróżyć..

bubu262
05-11-14, 13:11
błędu nie da się odczytać bo komp jest zmodyfikowany

ma1ster
05-11-14, 15:47
błędu nie da się odczytać bo komp jest zmodyfikowany

A co masz hondatę na sterowniku ABS? Czy nakłuty mikrokontroler, z wpisem, nie wyświetlaj kodów błędu???

I3uC
06-11-14, 20:59
Mam to samo u mnie niby coś z prawym tyłem jest nie tak. Ale ściągałem koło szukałem jakiejś kostki i nic nie znalazłem.

chudypiter
07-11-14, 17:38
Mam to samo u mnie niby coś z prawym tyłem jest nie tak. Ale ściągałem koło szukałem jakiejś kostki i nic nie znalazłem.

Bo kostka jest w środku pod ttylna kanapa ( tak sprawa wygląda w sedanie ek/ej)

Wysłane z mojego Q10 przy użyciu Tapatalka

sebawo
10-11-14, 12:30
I w każdym innym civicu :) fabrycznie czujnik idzie po wahaczu i wchodzi do budy pod kanapą, gdzie jest wtyczka. Można czujniki pomierzyć, w manualu są podane wartości oporu. Odczytać błędy to podstawa, kontrolka abs świeci w około 30 różnych przypadkach ;) I nie ma znaczenia jaki masz ecu, sprawdzasz przecież komp absu, który ma inną wtyczkę do samodiagnostyki.

wwljohn
12-11-14, 10:32
A bywało tak, że sam komp poszedł się ... :]

I3uC
15-11-14, 22:01
Dopiero teraz trafiłem znów na forum :) Dzięki Panowie za info jutro obadam sprawę