PDA

Zobacz pełną wersję : Jak centralny zamek ?

Piekal
02-11-14, 22:27
Witam. Chce zamontowac centralny zamek do civic 5g EG3 i pytanie do was jaki najlepiej kupic zeby podlaczyc tak prosto jak tu : http://www.civic5g.pdg.pl/silnik.php?art=c_z

Jak cos to dajcie linki na allegro.

Genax
02-11-14, 23:04
Każdy sterownik zamka centralnego montuje się praktycznie tak samo. Wpisz sobie w allegro "centralny zamek" i masz do wyboru do koloru. Są sterowniki z funkcją otwierania bagażnika i innymi bajerami. Musisz sam zdecydować jaki chcesz.

Piekal
03-11-14, 09:52
Ale silownik potrzebuje tylko jeden tak? Chce zeby sie podlaczalo tak jak w fotoporadniku zeby z niczym nie glowkowac:)

Genax
03-11-14, 11:39
Jak otwierasz samochód kluczykiem to drzwi pasażera się też otwierają? jeśli tak to 1 siłownik wystarczy. Jeśli nie to musisz kupić 2 :)

Piekal
03-11-14, 13:54
Jak otwieram drzwi kierowcy to pasazera sie otwieraja.

Fikas
03-11-14, 14:30
Ostatnio montowałem więc pomogę: otwierając drzwi kierowcy kluczykiem mikroprzekaźnik przekazuje sygnał do drzwi pasażera gdzie jest siłownik, że mają się otworzyć no i się otwierają :D
Więc musisz zrobić tak: aby działały Ci drzwi z pilota musisz zamontować w drzwiach kierowcy najzwyklejszy siłownik, następnie pod fabryczną centralkę podpinasz zakupiony sterownik centralnego zamka ( ja kupiłem taki: http://allegro.pl/sterownik-zamka-centralnego-noxon-t8-autoalarm-led-i4700007111.html) podpinasz zgodnie z schematami i cyka (zwróć uwagę tylko na schematy bo musisz dobrać właściwy ja za pierwszym razem wziąłem nie ten i paliłem bezpieczniki)

Genax
03-11-14, 16:57
Jeśli dokupujesz siłownik to wybierasz ze schematu "sterowanie siłownikami".

Fikas
03-11-14, 17:34
Genax u mnie był schemat sterowanie masami :D a też dokupowałem siłownik :P

Genax
03-11-14, 18:28
Jakby ktoś wiedział to chętnie bym się dowiedział od czego zależy ustawianie sterowania masami, a kiedy siłownikami :)

Piekal
03-11-14, 20:26
Sluchajcie,szukam jakis w miare tani centralny zamek,ma tylko otwierac zamykac no i wyjscie na kierunkowskazy bez bagaznika. Poleccie cos z allegro(linki) no i moze byc domykanie szyb.

Jednak domykanie szyb musi byc :) jak cos to zajcie linki z allegro z takimi. I powiedzcie mi jak podpiac te domykanie? Pod co sie podlaczyc?

Genax
03-11-14, 21:13
Żeby mieć domykanie szyb musisz dokupić dodatkowy moduł. Czy to tak ciężko wpisać w allegro sterownik zamka centralnego i wybrać taki, który pasuje?

Piekal
03-11-14, 21:57
No dobra ale jaki ten modul kupic i jak go zamontowac do domykania szyb?

Genax
03-11-14, 23:55
Sterownik zamka centralnego:
http://allegro.pl/sterownik-centralnego-zamka-na-pilota-markowy-rtx-i4750742475.html

W module domykania masz 1 kabelek, który podłączasz pod sterownik CZ. W instrukcji jest opisane, który kabel jest od czego więc raczej problemu nie będziesz miał z podpięciem.

Moduł domykania:
http://allegro.pl/modul-domykania-2-szyb-elektrycznych-carprotect-i4760393607.html

Btw. przydałbym się chyba w tematach przyklejonych wątek na temat montażu CZ bo coraz więcej osób porusza ten temat chociaż było poruszane multum razy..

Piekal
04-11-14, 07:55
Dobra. Na allegro widze zestawy na 2drzwi wiec beda 2 silowniki,jeden na zapas :) czyli moge sobie wybrac ktory mi sie podoba co?:) wezme jakis caly zestaw z silownikami pilotami i centralka.

Genax
04-11-14, 10:36
Tak.

Piekal
04-11-14, 17:30
Chce zamowic ten sterownik co podales mi w linku i jeszcze potrzebuje jeden silownik prawda ? wyslij link jaki kupic zeby byl dobry do tego sterownika

Genax
04-11-14, 17:50
1 zwykły siłownik za 6-7zł.

Piekal
04-11-14, 17:54
Jak mozesz to daj link z allegro :)

Gibbon
04-11-14, 18:09
A Ty jesteś niepełnosprawny, że nie możesz sam znaleźć na allegro? ****a co za ludzie.
Tu masz siłownik http://allegro.pl/silownik-master-slave-super-mocny-gwarancja-i4748646277.html
Tu masz moduł domykania szyb http://allegro.pl/markowy-modul-domykania-2-szyb-rtx-najlepszy-i4679546162.html

Wszystko od tego samego sprzedawcy co sterownik.

Genax
04-11-14, 18:10
No bez jaj rączki mamy? Daj palec to całą rękę weźmie. Żeby ten temat był przerabiany pierwszy raz to ok no ale ile razy można wałkować to samo? Najlepiej chyba nie odpowiadać takim ludziom i dać im do myślenia, żeby sami zaczęli szukać. Przynajmniej ja bym na to wpadł.

Piekal
06-11-14, 17:04
Dzis dostalem centralny i silownik. powie mi ktos jak podlaczyc to wszytko do kupy ? Bo sam tego nie ogarne. Jak to podpiac to oryginalnego centralnego i jak podpiac silownik do centralki ? Bo z centralki na silownik wychodzi 6 kabli a silownik ma 5 kabli. Nie moge dodac zdjec jakos wiec jak ktos bedzie chcial pomoc to zdj schematu wysle na emaila.

opis kabli ze sterownika:
Niebieski-domykanie
Zielony-dodatkowy kanał.
Brązowy-kierunkowskazy
Brązowy-kierunkowskazy
Czerwony-plus
Czarny-minus
Pomarańczowy-sterowanie CZ
Biały-sterowanie CZ
Żółty-sterowanie CZ
Pomar.-Czarny-sterowanie CZ
Biało-Czarny-sterowanieCZ
Żółto-Czarny-sterowanie CZ

Siłownik kolory :
Czarny
Biały
Brązowy
Niebieski
Zielony

Jak to wszystko podlaczyc ?

Genax
06-11-14, 18:02
Człowieku oddaj to do elektryka bo sam tylko szkód narobisz skoro nie umiesz nawet schematu przeczytać.

Piekal
06-11-14, 18:43
A ty lepiej wyloguj sie z forum bo jak nie chcesz pomagac to spadaj koles na drzewo. Inni na pewno pomoga...

Piekal
07-11-14, 17:57
Mam jedno pytanie. Zostaly mi przy silowniku 3 przewody brązowy,bialy i czarny. I chce sie dowiedzeic czy w silowniku drzwiach pasazera silownik jest sterowany impulsami czy masa. Bo czarny z silownika co kupilem to masa a dwa pozostale to sterowanie impulsami. Jak to podlaczyc z ori silownikiem drzwi pasazera ?

Genax
07-11-14, 18:14
Powinno być jeszcze sterowanie siłownikami od czego służy zielony i niebieski. Podłączasz jak w artykule, który podałeś.

Piekal
08-11-14, 20:50
Wszystko podlaczone i dziala tylko piloty sciagaja z max 4metrow.

Genax
08-11-14, 22:05
Nie odciąłeś przypadkiem czarnego kabla z zaokrągloną końcówką? To jest właśnie antena centralki.

Piekal
09-11-14, 07:24
Nie, antenka jest owinieta wokol mocowania starej centralki no i nowej zreszta tez.

Genax
09-11-14, 12:52
Nie, antenka jest owinieta wokol mocowania starej centralki no i nowej zreszta tez.

Owinięta? wyprostuj ją bo może to jest przyczyną.

Piekal
10-11-14, 09:52
dobra wyprostuje ta antenke,w instrukcji pisze ze centralka nie moze byc w drzwiach tylko pod deska rozdzielcza ,dlaczego ? A moze zrobic programowanie pilotow ?moze przez to slabo sciaga?

rooter666
12-11-14, 09:45
nie moze byc w drzwiach tylko pod deska rozdzielcza ,dlaczego ?

bo drzwi są metalowe a metal blokuje fale radiowe ;]