Zobacz pełną wersję : Samodiagnostyka w CIVIC IV gen d15b2 ed6 ???
Czy jest możliwe wykonanie samodiagnostyki w civicu IV gen z 91 z tym silnikiem??? Czy w tym modelu jest w ogole komputer i gdzie jeśli można wiedzieć ??? Z tego co tu wyczytałem to powinien być pod siedzeniem pasażera ale jakoś go tam nie widzę, więc domyślam się że był montowany dopiero w V edycji?
PS wiem że to lamerskie pytanie ale proszę o wyrozumiałość ze względu na niski stan wiedzy :P
Czy jest możliwe wykonanie samodiagnostyki w civicu IV gen z 91 z tym silnikiem??? Czy w tym modelu jest w ogole komputer i gdzie jeśli można wiedzieć ??? Z tego co tu wyczytałem to powinien być pod siedzeniem pasażera ale jakoś go tam nie widzę, więc domyślam się że był montowany dopiero w V edycji?
PS wiem że to lamerskie pytanie ale proszę o wyrozumiałość ze względu na niski stan wiedzy :P
jest pod nogami pasażera-tam głębiej jak zajrzysz pod schowek i odwiniesz wykładzinę...
no i jest w nim "okienko" z migającą diodą która podaje sygnały błędów-czyli zupełnie inaczej niż w 5 genie.
mam jeszcze jedno pytanie - który kabelek połączyć - ten niebieski 2-pinowy co wisi spod schowka czy może muszę coś odpiąć???
nic nie laczysz/zwierasz do diagnozy, w twpim pm6 dioda mryga jezeli masz blad.