PDA

Zobacz pełną wersję : Źle przyciemnione szyby EM2.

Genax
30-10-14, 00:12
Niedawno przyciemniałem szyby w swojej EM2. Znalazłem w Poznaniu kogoś kto przyciemnia szyby w dobrej cenie więc się skusiłem i pojechałem do tej osoby. Przyciemnianie trwało godzinę co wg. mnie to chyba za krótko? no ale nieważne. Przez 3 dni szyby wyglądały super lecz w sobotę miną 2 tygodnie od przyciemnienia i jest tragedia... Pan, który przyciemniał zapewniał mnie, że folia przy końcu szyby sama się przyklei po jakimś czasie lecz do teraz jest tak samo jak po przyciemnianiu. Ponadto na ścieżkach od podgrzewania szyby są miejsca na 0.6mm gdzie folia się nie klei i widzę także pęcherzyki powietrza. Nie przesadzałbym ale widzę jak inni mają przyciemnione szyby i u większości nie ma pęcherzyków czy niedoklejonej folii. Folia również nie klei się w okół szyby na tych kropeczkach ale to podobno normalne. Jutro chce dzwonić do gościa i żądać zwrotu pieniędzy i ściągnięcia folii. Czy przed jakimś głupim gadaniem typu "Panie za tydzień wszystko się przyklei to normalne" mam się przygotować? Folia firmy LLumar.

marwol
30-10-14, 05:13
nie , nie musisz się specjalnie przygotowywać

ma być dobrze i tyle :)

Labed2007
30-10-14, 14:02
Płacisz to wymagasz. Byle jak to możesz zrobić sobie sam w garażu folią z allegro.
Jak chciałbyś mieć mega dobrze zrobione szyby za rozsądną cenę, to mogę ci podać namiar w Lesznie. Za EJ9 3D płaciłem 300zł, oklejał mi 3 szyby. W Poznaniu za usługę na podobnym poziomie chcieli 450zł.

Genax
30-10-14, 17:56
Ja zapłaciłem 190zł :D i widać efekt...

MasterShine
30-10-14, 20:00
no niestety czasem tak się zdarza że tania usługa była nie tak wykonana, tutaj zwróć się grzecznie do kolesia bo każdemu może wpadka się zdarzyć

martin86
05-11-14, 21:06
Na kropkach też ma sie kleić to nie ma znaczenia, i skoro masz tak szyby zrobione to nie musisz obawiać sie o uszkodzenie ogrzewania tylniej szyby bo folia z twojego opisu jest "powiedzy" naklejona

Genax
05-11-14, 21:29
Jak zobaczę go z nożykiem to od razu mówię, żeby przygotował się na wymianę szyby..

Genax
08-11-14, 13:28
Facet chyba myślał, że mnie nacíagnie na kase bo jak mu powiedziałem o wszystkim to szybko zaoferował zwrot ;d

Genax
13-11-14, 22:37
Ok tylko teraz boi się ściągnąć folii bo nie chce uszkodzić szyby. Co to kur** za firma? koleś okleja szyby chyba oglądając w między czasie YT. Czy istnieją jakieś warsztaty, które to ściągną bez uszkodzenia szyby? Jak to jest przy ściąganiu? Czy paski od podgrzewania szyby mogą zejść podczas odklejania folii czy dopiero podczas skrobania kleju? Nie dość, że mam gówno na szybach to teraz jest problem ze ściągnięciem tego. Dojadę kolesia jak się z nim spotkam.

rafal86
14-11-14, 13:22
ściągałem kiedys folie w garażu z ojca mazdy, nożyk, gabka z wodą i bez problemu zeszła. Paski na szybie nie ucierpiały. Zajeło mi to 15 minut ale może jak masz jakąś g... folie to będzie trudniej? Próbuj na bocznej czy łatwo schodzi

Genax
14-11-14, 15:48
Folia Lumar. Paski można uszkodzić jedynie podczas skrobania czy również podczas odklejania folii?

kaszo
15-11-14, 18:28
jak mówisz że poodłaziła już w miejscu żyłek od grzania to sądzę że będzie bez biedy.

Genax
15-11-14, 19:10
Dzień po założeniu było widoczne odklejenie się folii od pasków. To co radzicie?

kaszo
16-11-14, 16:26
jak zlazło z pasków to osobiscie wziąłbym opalarkę w dłoń i leciał z tematem, a mistrzowi fachu pokazał folię i wyperswadował do czego się nadaje on i ta jego robota.

Genax
16-11-14, 19:06
Ja nie będę tego robić bo nie bawiłem się w to i wolę, żeby koleś spaprał sprawę bo to nie ja potem będę płacić za szybę :) Więc facet powinien podgrzać folię od środka opalarką, podważyć potem np. nożykiem folię i po tym ściągać? Pozostałości po kleju można wyczyścić benzynką ekstrakcyjną? czy przy ściąganiu folii jest możliwość uszkodzenia pasków czy dopiero podczas jak ludzie skrobią? Sorry, że tak pytam ale chce mieć pewność niż tracić czas potem na wymienianie szyby :)

Wygląda to tak:

http://www.iv.pl/images/14198425935971627965.jpg
http://www.iv.pl/images/84720164450744445897.jpg
http://www.iv.pl/images/29659477676448364511.jpg
http://www.iv.pl/images/81671700893837380477.jpg

Genax
22-01-15, 15:01
Nie miałem za bardzo czasu na załatwienie tego lecz dzisiaj gadałem z tym co mi zakładał folię i powiedział, że odda mi pieniądze lecz nie będzie ściągać folii bo boi się uszkodzić szyby. Jechać do jakiegoś innego zakładu ? koleś mówi, że na 99% zejdą mi nitki szyby od podgrzewania. Nie wiem już co mam zrobić.

slayerek
22-01-15, 15:30
na pierwszym zdjeciu 3 pasek juz jest przeciety :) albo sie tak wydaje (sprawdz czy wszystkie dzialaja )
co do sciaganai foli tro ja sciagalem bez zadnej opalarki bez niczego i paski byly ok , potem tylko problem z klejem aby to doczyscic ;]

Genax
22-01-15, 17:51
Zauważyłem ten pasek i tam raz mi działa raz nie. Macie jakiś pomysł jak to naprawić? słyszałem, że są jakieś pasto-kleje do nitek od podgrzewania ale to tylko do małych przerw takich jak u mnie. Zda to test? :) umówiłem się u siebie w mieście na ściąganie u fachowca za 40zł i koleś, który to zakładał oczywiście opłaci.

kaszo
23-01-15, 06:33
Sa takie specjalne jak lakiery do paznokci. Swoja droga niezly ananas z typa ze nie chce odklejac, spierdzielil robote oddal kase i umywa raczki ...

Genax
23-01-15, 12:24
Lepiej chyba niech nie sciaga bo jeszcze wiekszych szkod narobi. Za tydzien folia będzie ściągana i napisze jak poszło :)