PDA

Zobacz pełną wersję : Paski D15B2

toxic
29-10-14, 11:12
Witam,

mam pytanko. Wiem, że części są zamienne D seria do D serii B do B itd. Czy dotyczy się to wszystkich podzespołów? Mam dwa jajka jedno D13 drugie D15. D13 służy jako dawca m. in foteli, półki tylnej itp. Czy paski alternatora i pompy też podejdą? Mam jeszcze stosunkowo nowe i do następnego sezonu mogą pojeździć. Zamieniłem już kable zapłonowe. Chyba też może tak być? Pozdrawiam

yautja
29-10-14, 21:11
Raczej pasują zamiennie. Koła pasowe mają te same średnice.

toxic
30-10-14, 09:07
To jak Panowie. Mogę przekładać? A co z samym altkiem? Coś mi się wydaje że ten który teraz jest w EG4 czasami dziwnie "dzwoni" w trakcie jazdy. Czy to łożysko? Taki bynajmniej odnoszę wrażenie, że to alternator jak się wsłucham na postoju. Sprawdzę ewentualnie ręcznie czy jakiś luzów nie ma czy coś podobnego. Panowie liczę na pomoc bo stare jajko musze nie długo sprzedać a sporo do przełożenia jeszcze.

yautja
30-10-14, 10:22
Alternator jest z tego co wiem inny (wtyczka). Można dostosować od D15 do D13 ale w drugą stronę raczej ciężko.

motomaniak1988
30-10-14, 13:13
A jaki to problem zdjąć porównać paski nie jest to niewiadomo ile roboty
widzę ze nikomu ostatnio nie chce się zbytnio umysłu wytezac ;) można też numery (rozmiary)z pasków porównać i wszystko będzie wiadomo bez zdejmowania.

toxic
30-10-14, 19:12
Zdjąłem i zamieniłem. Pytam dla pewności bo roboty mam sporo a do 10.11 auto musi być sprzedane.