kaczka208D
28-10-14, 10:26
Witam, otóż po wymianie pompy wody na pompę GMB, po rozgrzaniu silnika występuje takie wycie : https://www.youtube.com/watch?v=XrSuB7TklJI&feature=youtu.be w okolicy 2000 tyś obrotów.
Na zimnym silniku tego nie ma, rolki i paska nie wymieniałem bo mają nalatane tylko 10 tyś i są w idealnym stanie, rolka wygląda jak nowa.
Poprzednia pompa była chyba od nowości i po prostu łożysko w niej się kończyło.
Pasek rozrządu chyba poprawnie naciągnięty - na najdłuższym odcinku da się go obrócić o 90 st- naciągałem dokładnie tak jak pisze w manualu.
Zresztą gdyby był za mocno naciągnięty to na zimnym silniku tez by wyło, a tak się ie dzieje.
No i teraz co, pompa wody wadliwa i do reklamacji, czy jest to kwestia "dotarcia" nowej pompy.
Filmik nie jest mojego autorstwa, ale u mnie jest identycznie.
Na zimnym silniku tego nie ma, rolki i paska nie wymieniałem bo mają nalatane tylko 10 tyś i są w idealnym stanie, rolka wygląda jak nowa.
Poprzednia pompa była chyba od nowości i po prostu łożysko w niej się kończyło.
Pasek rozrządu chyba poprawnie naciągnięty - na najdłuższym odcinku da się go obrócić o 90 st- naciągałem dokładnie tak jak pisze w manualu.
Zresztą gdyby był za mocno naciągnięty to na zimnym silniku tez by wyło, a tak się ie dzieje.
No i teraz co, pompa wody wadliwa i do reklamacji, czy jest to kwestia "dotarcia" nowej pompy.
Filmik nie jest mojego autorstwa, ale u mnie jest identycznie.