Zobacz pełną wersję : Czujnik bezwzględnego ciśnienia w kolektorze wlotowym lub jego obwód
Czujnik bezwzględnego ciśnienia w kolektorze wlotowym lub jego obwódwyskakuje mi taki błąd z tego co mi wiadomo to podchodzi pod nr 5.
Moze ktos powiedziec o co to chodzi ???
jest to Map sensor. jaki masz silnik?
d13b2 wiesz moze gdzie sie on znajduje i jak sprawdzic czy to na pewno chodzi o to???
Map w D13B2 jest obok akumulatora w tej czarnej skrzynce;) przykręconej do komory silnika, sprawdź czy połączenie z kolektorem ssącym poprzez wężyk jest szczelne, albo czy gdzieś się nie zsuną
a ktory to wezyk bo tam z tego co pamietam to jest ich troszke :)
ok juz wiem jak do tego dojsc:P mam stara skrzynke i gaznik. w tym zdemontowanym podchodzil wezyk 21 wiec moze tutaj tez. aaa powiedz mi jeszcze ... jak sie okaze ze wezyki sa cale i dobrze przymocowane wtedy bede mial pewnosc ze to ten sensor w skrzynce tak? mozna sie jakos upewnic czy to na pewno sensor, czy on jest sprawny czy nie ?
ok ogarnalem wszystko ale ktos mi moze powie jak sprawdzic czy jest proznia w wezyku 21? wystarczy jak przyloze palec do konca ??? czy trzeba miec jakies spcjalne urzadzenie?